Sari la conținut
Home » Moduri prin care să devii persoana preferată a felinelor. Tehnici pentru a citi comportamentul pisicii tale

Moduri prin care să devii persoana preferată a felinelor. Tehnici pentru a citi comportamentul pisicii tale

sursă foto: cupisici.ro

Faceți pașii necesari pentru a construi o legătură mai bună și pentru a deveni cel mai bun prieten al pisicii dumneavoastră. Pisicile sunt foarte afectuoase. Dar afecțiunea lor nu este întotdeauna evidentă.

Uneori, formează legături cu o altă persoană și da, este posibil ca pisica ta să aibă o persoană preferată. Dacă suspectezi că are favoriți, ar fi bine să te gândești cum să te situezi în fruntea listei lor de persoane.

De ce își aleg pisicile o persoană preferată

Ne putem da seama că pisicile își aleg favoriți datorită modului în care ele comunică cu noi. Chiar dacă pisica ta este în mod normal independentă, s-ar putea să aleagă în mod constant o anumită persoană atunci când caută atenție. Nu toate pisicile fac acest lucru, dar este destul de comun în rândul proprietarilor de feline.

Acestea, pisicile, caută adesea persoana care înțelege modul în care comunică. Cineva care poate citi limbajul corporal are mai multe șanse să fie preferatul lor decât cineva care nu-i acordă atenție. 

De asemenea, pisicile răspund mai mult la îngrijitorii lor primari decât la alte persoane. Ele învață rapid cine le acordă atenție, cine le hrănește și cine se ocupă de nevoile lor. Toate acestea fac parte din legătura cu pisica ta.

Pisicile se leagă uneori doar de o singură persoană?

Dacă vă dați seama că pisica se leagă doar de o singură persoană, luați în considerare următorii factori: Socializarea: Experiențele pe care le are o felină în timpul perioadei critice de socializare, în general între 2 și 7 săptămâni, joacă un rol semnificativ în comportamentul pisicii adulte. Dacă are interacțiuni pozitive cu o singură persoană în această perioadă, este posibil să dezvolte o legătură puternică cu aceasta.

Personalitate: Fiecare pisică are o personalitate unică, iar unele pot fi în mod natural mai înclinate să creeze legături cu o singură persoană. Încredere: Mustăcioasele sunt mai predispuse să se lege de persoanele care le fac să se simtă în siguranță. Dacă o pisică percepe că o persoană îi satisface în mod constant nevoile, cum ar fi hrana și afecțiunea, este posibil să dezvolte o legătură mai puternică cu acea persoană.

Consecvență: Felinele preferă consistența în mediul lor și în rutina zilnică. În situația în care o persoană este responsabilă în primul rând de satisfacerea nevoilor pisicii și de asigurarea rutinei zilnice a acesteia, ea poate forma un atașament puternic față de acea persoană.

Întărirea pozitivă: Pisicile sunt mai predispuse să se atașeze de cineva care se angajează în interacțiuni pozitive, cum ar fi mângâierea, jocul și vorbirea cu ele. Interacțiuni pozitive: Dacă o pisică are în principal experiențe pozitive cu o persoană, este posibil să dezvolte o legătură puternică cu aceasta.

În afară de acești factori, faptul că pisica se leagă de o singură persoană ar putea fi ceva la fel de simplu ca și faptul că acea persoană este preferatul ei pentru a o îmbrățișa. Pisicile sunt animale de companie sociale complexe și o mulțime de factori intervin în procesul lor de legare.

Cum să fii preferatul pisicii tale

Dacă vrei să fii persoana nr. 1 a pisicii tale, începe cu modul în care interacționați împreună. Există o mulțime de lucruri pe care le poți face pentru a ieși în evidență ca fiind preferatul:

Petreceți timp cu ele: Adoră atenția. Oferiți-le îmbrățișările, mângâierile și joaca pe care le adoră, dar în condițiile lor. Nu încercați să o forțați și urmați-le exemplul. Fiți persoana care le hrănește: Cea mai bună cale spre inima pisicii este prin stomacul ei. Ele vor observa că sunteți cel care le hrănește și chiar vă vor cere mâncare atunci când le este foame.

Rămâneți răbdător și arătați-le dragoste

Păstrați-vă interacțiunile pozitive: Pisicile sunt creaturi sensibile. Asigurați-vă că fiecare interacțiune este pozitivă și evitați să o certați. Ele vă vor răsplăti cu dragoste. Legătura cu ele din timp: Dacă îți iei pisica atunci când este un pisoi, ești deja pe calea cea mai rapidă pentru a fi preferatul ei.

Ascultați-i vocalizările: Nu ignorați semnalele pisicii dumneavoastră. Ele miaună în mod special în beneficiul nostru, ca o modalitate de a comunica cu noi. Fiți atenți și câștigați-le încrederea. Vorbiți cu ele: Pisicile nu înțeleg limba română, dar vor învăța rapid să răspundă la tonul vocii dumneavoastră. Vorbiți cu ele într-un mod iubitor și calm pentru a le arăta că vă pasă.

Răspundeți la nevoile lor: Când învățați să citiți limbajul corpului pisicii dumneavoastră, vă veți da seama ce vă cere. Rămâneți consecvent și asigurați-vă că au ceea ce au nevoie pentru a fi sănătoase și fericite. Adesea, cea mai rapidă cale spre inima pisicii tale este să fii principalul lor îngrijitor. Ele văd cât de mult vă pasă și răspund prin faptul că vă clasează aproape de capul listei lor. Este un proces lent.

Dacă vrei să fii persoana preferată a pisicii tale, trebuie să investești timp. Cu toate acestea, dacă faceți pașii necesari, veți constata că legătura voastră se va întări. Pisicile sunt mai mult pe partea independentă, așa că lăsați-le să stabilească ritmul și nu uitați să le analizați limbajul corpului pentru a determina cum se simt.