Sari la conținut
Home » Tu știai cât a trăit papagalul lui Winston Churchill? Animale de companie comune unice cu o durată lungă de viață

Tu știai cât a trăit papagalul lui Winston Churchill? Animale de companie comune unice cu o durată lungă de viață

Unele animale de companie rămân cu stăpânii lor doar pentru o perioadă scurtă de timp, cum ar fi animalele mici, cum ar fi hamsterii și multe tipuri de pești de acvariu.

Cu toate acestea, dacă sunteți în căutarea unor animale de companie cu o durată de viață lungă, există animale de companie care pot trăi timp de un deceniu sau mai mult. În unele cazuri, aceste animale de companie pot trăi mai multe decenii și necesită o planificare specială în cazul în care decedați înaintea lor.

Cea mai bătrână pisică

Pisicile trăiesc adesea până la 15 ani sau, în funcție de rasă, până la 20 de ani sau poate chiar mai mult. Rasele care sunt cunoscute că trăiesc în mod obișnuit peste 15 ani sunt Bombay, Burmeză, Persană, Ragdoll, Siameză și Sphynx. Cu toate acestea, durata de viață nu este neapărat determinată doar de rasă.

De fapt, cea mai bătrână pisică înregistrată a fost o pisică de rasă mixtă domestic shorthair numită Creme Puff, care a trăit până la vârsta de 38 de ani. Durata de viață este, de asemenea, legată de mediul în care trăiesc, deoarece durata medie a unei pisici de interior este de aproximativ 15-16 ani, în timp ce pisicile de exterior au o durată medie de viață de numai 2-5 ani.

Durata de viață a câinilor

Durata medie de viață a unui câine este de aproximativ 13 ani. Cu toate acestea este afectată de mărimea câinelui, câinii mai mici având tendința de a trăi până la 15 ani sau mai mult, iar câinii foarte mari trăiesc în jur de 6-8 ani. Pentru a da un exemplu de variație a vârstei, un buldog englez poate trăi aproximativ 6 ani, un Marele Danez și un Irish Wolfhound în jur de 7 ani, în timp ce Jack Russell Terrier, pudelii miniaturali și Lhasa Apsos au o durată medie de viață de 14 ani. Câinele care a trăit cel mai mult timp înregistrat este un Australian Cattle Dog pe nume Bluey, care avea 29 de ani și 5 luni când a decedat.

Durata de viață a animalelor de companie de talie mică

În timp ce unele animale de companie mici, cum ar fi gerbilii și hamsterii, trăiesc doar o perioadă scurtă de timp, există altele care pot trăi 10 ani sau mai mult. În funcție de rasă, iepurii de companie pot trăi între 8 și 12 ani. De fapt, cel mai bătrân iepure în viață înregistrat a fost un iepuraș pe nume Flopsy din Australia, care avea cel puțin 18 ani când a murit. Anumite rase au tendința de a trăi mai mult decât altele, iepurii mai mici trăind mai mult decât cei mai mari.

Rasele Holland Lop, Mini Lop, Angora pitică, Dwarf Lop și Netherland Dwarf pot trăi în jur de 12-14 ani dacă sunt îngrijiți corespunzător. Acest lucru înseamnă să le oferiți o cușcă suficient de mare, care să fie curățată în mod regulat, o dietă de calitate cu pelete și fân, fructe și legume proaspete, precum și o îmbogățire mentală și fizică pentru a-i menține fericiți și fără stres.
Aceste animăluțe drăguțe pot trăi între 12 și 20 de ani, ceea ce este destul de mult având în vedere dimensiunile lor mici.

Chinchilele au nevoie de o îngrijire adecvată pentru a trăi cât mai mult, ceea ce înseamnă hrănirea cu o dietă de pelete de lucernă, fân de iarbă și frunze verzi proaspete. De asemenea, au nevoie de o cușcă într-o zonă cu temperatură controlată pentru a evita insolația, de o umiditate adecvată, de cutii de ascunzătoare și de zone de exerciții în cuștile lor. De asemenea, au nevoie de băi speciale de praf pentru a-și menține blana și pielea sănătoase. Potrivit Guinness World Records, cea mai bătrână chinchilla, Radar, a ajuns la vârsta de 29 de ani.

Durata de viață a păsărilor de companie

Păsările pot fi animale de companie dificil de deținut, în special speciile de papagali mai mari, deoarece pot trăi zeci de ani. Chiar și unele specii mai mici pot trăi cu ușurință până la 15 ani cu o îngrijire adecvată.
Cele mai vechi păsări de companie înregistrate
Cel mai bătrân cacadu înregistrat, Cookie, a trăit până la vârsta de 82 de ani și 89 de zile. Cookie a fost un cacadu al lui Major Mitchell și, pentru o vreme, a deținut și recordul mondial pentru cel mai bătrân papagal din toate timpurile. Cu toate acestea, un macaw cu aripi verzi numit Poncho, în vârstă de 92 de ani, este acum cel mai bătrân papagal din toate timpurile.
Un alt papagal despre care se crede că a trăit mai mult este un macaw albastru și auriu numit Charlie, care ar fi avut 114 ani când a murit. Cu toate acestea, nu există înregistrări care să îi confirme vârsta.

Ca un detaliu fantastic în plus, se crede că ar fi fost și animalul de companie al lui Winston Churchill. O altă pasăre longevivă este Fred cockatoo, care a împlinit 100 de ani în 2014 și este încă în viață. El este rezident la Bonorong Wildlife Sanctuary din Tasmania, Australia.

Durata de viață a unui cal

Caii pot trăi de obicei între 25 și 30 de ani, iar caii mai mici tind să trăiască ceva mai mult decât cei de talie normală. Cel mai bătrân cal în viață înregistrat a fost un cal pur-sânge Thoroughbred din Regatul Unit, numit Old Billy, care a trăit până la vârsta de 62 de ani.

Cel mai vârstnic ponei a fost un cal castrat Shetland-Exmoor din Regatul Unit, numit Sugar Puff, care a trăit până la 56 de ani. Cheia pentru a menține caii să trăiască cât mai mult timp este un amestec de hrană de calitate folosind un alimentator lent sau tehnici de pășunat, împiedicându-i să devină supraponderali, oferindu-le exerciții fizice regulate și multă socializare cu oamenii și cu alți cai.

Durata de viață obișnuită a peștilor de acvariu

Există multe tipuri de pești pe care îi puteți păstra într-un acvariu, indiferent dacă alegeți medii de apă sărată sau de apă dulce. Mulți pești trăiesc doar câțiva ani, dar sunt câțiva care pot rezista un deceniu sau mai mult.

Peștii aurii sunt adesea considerați pești „de aruncat” care trăiesc o perioadă scurtă de timp. Cu toate acestea, acest lucru se datorează, de obicei, faptului că sunt ținuți în condiții nepotrivite, ceea ce poate duce la o moarte prematură. Anumite rase care sunt bine îngrijite pot trăi de fapt 40 de ani sau mai mult.
Printre acestea se numără peștișorul auriu comun și peștișorul cometă. Peștii aurii de lux, care sunt cunoscuți pentru aripioarele mai decorative și mai curgătoare, trăiesc mai puțin, deși pot ajunge cu ușurință la 10 ani cu o îngrijire bună. Cel mai bătrân peștișor auriu de companie din lume, numit în mod corespunzător Goldie, a trăit până la 45 de ani.

Cât de mult pot trăi broaștele țestoase?

Broaștele țestoase sunt un alt animal de companie care poate trăi până la vârste impresionante, dacă sunt ținute corespunzător. Ca și în cazul altor reptile, mărimea este legată de vârstă, iar broaștele țestoase mai mici nu vor trăi la fel de mult ca cele mari. Broasca țestoasă cu cutie poate trăi între 25 și 50 de ani, iar țestoasă cu urechi roșii între 30 și 50 de ani.
Țestoasele pot trăi mai mult, țestoasa leopard trăind până la 50 de ani sau mai mult, țestoasa Sulcata ajungând la vârste de 70 de ani sau mai mult, iar țestoasa uriașă la 150 de ani.

Țestoasele pot fi animale dificil de întreținut, deoarece au nevoie de un spațiu mare și de cerințe specifice de temperatură. Multe broaște țestoase trăiesc o viață scurtă deoarece sunt ținute în acvarii mult prea mici pentru ele, iar acestea se pot îmbolnăvi rapid și pot muri la o vârstă fragedă.

Păstrarea animalelor de companie care trăiesc mult timp

Nu există niciun motiv pentru care nu ar trebui să nu luați un animal de companie care trăiește o viață lungă, atâta timp cât vă angajați să îi îngrijiți pe toată durata vieții. Cu cât durata de viață potențială a animalului dumneavoastră de companie este mai lungă, cu atât mai mult ar trebui să luați în considerare cel puțin să aveți un plan pentru animalul de companie în cazul în care vi se întâmplă ceva și nu puteți avea grijă de el.

De exemplu, mulți proprietari de papagali includ în planificarea succesorală instrucțiuni pentru îngrijirea animalului lor de companie și o persoană desemnată să le ia locul, iar sanctuarele de animale care se ocupă de aceste animale de companie îi îndeamnă pe proprietari să facă același lucru. S-ar putea să fie ceva mai multă muncă și cheltuieli din partea dumneavoastră, dar veți avea liniștea de a ști că animalul dumneavoastră de companie longeviv va fi mereu îngrijit și fericit, informează lovetoknowpets.com.