Sari la conținut
Home » Întrebare serii: De ce dărâmă pisicile tot ce le ies în cale? Comportamentul pisicii pe înțelesul nostru

Întrebare serii: De ce dărâmă pisicile tot ce le ies în cale? Comportamentul pisicii pe înțelesul nostru

Pisicile sunt agile, acrobatice și incredibil de conștiente de ceea ce le înconjoară cu toate acestea, există șanse să fi văzut cum pisica dumneavoastră a răsturnat numeroase obiecte pe podea. Se pare că aceste mici ghemotoace de blană se bucură de faptul că răstoarnă obiecte, dar când aceste obiecte sunt casante sau căni pline cu apă, acest obicei felin poate deveni frustrant.

După cum ați putea bănui, pisica dumneavoastră se distrează dând peste lucruri. Îți atrage atenția și atunci când este distruct„vă
Ce trebuie să faci dacă dă peste lucruri în mod repetat. Deci, de ce dărâmă lucrurile și ce poți face în această privință? Certarea le descurajează doar pentru un moment, dar acest tip de haos nu poate continua la nesfârșit. 

De ce lovesc pisicile lucrurile? Este instinctiv

Din fericire, suntem aici pentru a vă ajuta. Potrivit Centrului Veterinar Metropolitan, există trei motive principale care stau la baza acestui comportament distructiv așa că identificarea celui cu care aveți de-a face este primul pas pentru a găsi o soluție.

Pentru că pisicile sunt vânători, ele explorează lumea cu lăbuțele. Gândește-te la asta, felinele care găsesc un șoarece trebuie să îl lovească și să îl atingă cu labele. În acest fel, ele învață despre șoarece și, în cele din urmă, stabilesc că este sigur să îl ucidă și să îl mănânce. Și ghiciți ce? Își prind și își ucid prada tot cu lăbuțele.

Instinctul de vânătoare al pisicii se transpune în obiectele pe care le găsește în jurul casei. Acest instinct este puternic, iar atunci când atinge obiectele, este posibil să le exploreze și să învețe despre ele. Deși este posibil ca felina să nu încerce să doboare efectiv obiectele, acest lucru se poate întâmpla destul de ușor. Același lucru este valabil și dacă rearanjați o cameră sau faceți curățenie și faceți ca locuința să se simtă diferită. Probabil că felina observatoare va fi dornică să exploreze, ceea ce ar putea fi o experiență practică.

Uneori, va deveni deosebit de fascinată de un obiect chiar și de ceva la fel de simplu ca un creion! S-ar putea să îl atingă inițial pentru a-l verifica, dar apoi, când se rostogolește și scoate un sunet intrigant, acel creion pare și sună mai mult ca o jucărie pentru pisici. Înainte să vă dați seama, îl lovește de colo-colo din pură plăcere, dar tot ce vedeți este haosul pe care îl creează. Pisica ta îți atrage atenția și atunci când este distructivă.

Ce trebuie să faci pentru a modifica comportamenutul pisicii

Este posibil să fi contribuit fără să știi la comportamentul pisicii tale dacă intervii atunci când lovește ceva. Chiar dacă este vorba doar de a ridica ceva de pe podea, îți înveți pisica că, dacă dă cu piciorul peste lucruri, îi vei acorda atenție.
S-ar putea să nu-i oferiți pisicii o atenție pozitivă, dar probabil că lui nu-i pasă. Încercați să vă urmăriți pisica în liniște data viitoare când va răsturna lucruri. 

Înțelegerea motivelor pentru care pisica dă lucrurile pe jos vă poate ajuta să înțelegeți acest comportament, dar poate fi totuși frustrant ca pisica să vă curețe blaturile și să vă deterioreze obiectele. Din fericire, există câteva modalități prin care puteți descuraja acest comportament. În primul rând, dacă știți că pisicii îi place să lovească lucrurile, asigurați-vă obiectele fragile din raza de acțiune a felinei. 

Puteți să le puneți într-o vitrină, să le depozitați pe rafturi pe care pisica nu se poate urca sau chiar să le puneți într-o cameră la care pisica nu are acces. În continuare, încercați să înțelegeți ce motivează pisica să dărâme lucrurile. Dacă este plictisită, probabil că realizează acest comportament deoarece caută ceva de făcut, potrivit pawtracks.com.

Cumpărarea mai multor jucării pentru pisici, petrecerea timpului jucându-vă zilnic cu pisica și chiar achiziționarea unor jucării electronice pentru pisici care se angajează singure cu pisica pot elimina starea de plictiseală. De asemenea, ați putea lua în considerare opțiuni precum achiziționarea unui scaun la fereastră pentru pisica. sau construirea unei terase.Dacă vă surprindeți pisica în timp ce lovește lucruri, încercați să-i redirecționați atenția. Puneți-l pe podea, dați-i niște jucării pentru pisici și încurajați-le să se joace cu obiecte mai potrivite.