Sari la conținut
Home » Un câine de terapie a primit distincția de „Dogtor” în medicină. Rottweiler-ul Loki este un exemplu în țara natală

Un câine de terapie a primit distincția de „Dogtor” în medicină. Rottweiler-ul Loki este un exemplu în țara natală

sursă foto: WSVN

Câinii de terapie și nu numai au fost esențiali în timpul pandemiei. Acum, un câine de terapie primește recunoașterea pe care o merită pentru eforturile sale de a liniști oamenii în timpul acestei perioade dificile și fără precedent.

Un Rottweiler în vârstă de 5 ani, pe nume Loki, a primit un „Dogtorate of Medicine” de la Universitatea din Maryland Baltimore.

Câine de terapie onorat în cadrul unei ceremonii universitare

Potrivit Fox 5 News, „Dogtor” Loki, în tandem cu dresorul său, Dr. Caroline Benzel, a dus kituri de vindecare a eroilor lucrătorilor din prima linie a sistemului de sănătate de la Centrul Medical al Universității din Maryland.

Trusele conțineau loțiune, ceai și cafea instant, articole pe care beneficiarii le-au numit „funcționale și semnificative”, potrivit postului de știri. De asemenea, Loki a efectuat sesiuni de terapie virtuală cu pacienții care se luptau cu coronavirusul în timpul celei mai grave perioade a pandemiei.

Loki a fost recunoscută anterior pentru eforturile sale cu mai multe premii naționale prestigioase. Rotweillerul a primit în trecut premiul „Paw of Courage” al American Kennel Club. Și mai impresionant, Ally Bank i-a făcut o donație de 10.000 de dolari în timpul unei apariții în cadrul seriei video „The Bright Side” a lui Katie Couric.

Un câine deschizător de drumuri inspiră bunăvoință

Loki a folosit jumătate din această donație pentru a cumpăra echipament de protecție personală (PPE) pentru lucrătorii din prima linie a asistenței medicale. Cealaltă jumătate a finanțat distribuirea de kituri de vindecare pentru eroi. Până în prezent, Loki a distribuit peste 7.000 de truse în Maryland. Printre destinatarii kiturilor se numără lucrători din spitale, angajați ai Departamentului de Poliție UMB și stații de pompieri locale.

Loki este un adevărat deschizător de drumuri. Munca ei a inspirat oamenii la nivel național, în alte opt state, și a strâns peste 100.000 de dolari. Benzel a spus că a primit, de asemenea, donații de articole pentru Hero Healing Kits, pe care ea și Loki le-au împărțit cu spitalele în ajunul Anului Nou și în ziua de Anul Nou.

Ce urmează pentru Loki? Va fi vedeta propriei sale cărți pentru copii, pe care Benzel intenționează să o scrie.
Loki nu a fost singurul câine care a primit o diplomă de la Universitatea din Maryland. Un Goldendoodle în vârstă de 3 ani, pe nume Kylo Red, precum și un Labradoodle de 6 ani, pe nume Kiera, au primit, de asemenea, „Dogtorate” pentru serviciile lor de consolare a lucrătorilor din domeniul sănătății, potrivit dogtime.com.