Sari la conținut
Home » Rase de câini ridate. Top 5 cei mai ”zbârciți” patrupezi

Rase de câini ridate. Top 5 cei mai ”zbârciți” patrupezi

Rase de câini ridate; Shar pei

Rase de câini ridate! În mod ironic, în lumea câinilor se pare că ridurile sunt un semn de tandrețe și frumusețe. Cu cât sunt mai multe riduri, cu atât mai adorabil arată un câine. Acesta este un lucru pe care și oamenii ar putea învăța să îl vadă și să îl aprecieze.

Ridurile la câini nu apar la toate rasele și nu se datorează bătrâneții. Ridurile apar din cauza unei predispoziții genetice care produce o cantitate mare de acid hialuronic, rezultând o piele grea, cărnoasă și groasă. Ridurile câinilor nu sunt ca cele ale noastre, ale oamenilor. Sunt ca niște pliuri ale pielii, care arată adorabil. Dar, necesită o îngrijire specifică, deoarece pot fi foarte sensibile.

Rase de câini ridate: Shar pei
Atis

Cele mai ridate rase de câini

Deși o rasă de câine cu riduri va avea nevoie de îngrijire și atenție pentru a evita problemele de piele la nivelul pliurilor, acestea sunt, de asemenea, unele dintre cele mai iubitoare și adorabile rase. Lista noastră cu cei mai încremeniți 5 câini este următoarea: Câini cu cele mai multe riduri: Shar Pei; Bulldog englezesc; Pug; Mastiff napolitan; Bullmastiff

Shar Pei

Nu există loc de îndoială: Această rasă de câine ocupă primul loc în Top 5. Nu numai că au cele mai multe riduri, dar le și poartă cu mândrie. Shar Peis sunt urși mici, în formă de câine.

Oricine a văzut un cățel Shar Pei fără să se simtă înduioșat de aspectul lor tandru și drăgălaș nu are inimă. Tocmai când sunt pui, Shar Pei au mai multe riduri.

Acești câini chinezi sunt o rasă foarte loială, iubitoare și serioasă. Dacă doriți să îl țineți în brațe în mod constant, va trebui să vă dresați Shar Pei de la o vârstă fragedă. Sunt câini care apreciază și respectă spațiul personal.

În ciuda aspectului lor docil și blând, Shar Pei sunt foarte protectori și vă pot lua prin surprindere. Au nevoie de o îngrijire specifică. Pielea este extrem de delicată, predispusă la bacterii din cauza acumulării de umiditate în spațiile dintre riduri.

Bulldog englezesc

Bulldogul englez are reputația de a fi câinele curajos și nesăbuit din multe desene animate. Dar, acest lucru este departe de adevăr. Acești câini sunt foarte liniștiți, le place să fie în preajma copiilor și să se joace cu ei.

Rase de câini ridate: bulldog ennglez
Bulldog englez

Dar, se bucură și de momentele petrecute pe canapea alături de companionul lor uman. Toți cățeii sunt câini frumoși, dar buldogii englezi sunt o clasă aparte. Cele mai caracteristice riduri ale lor sunt cele de pe față, care, însoțite de mușcătura inferioară caracteristică, le dau un aspect de câine dur, de gangster.

Pug

Pugs au riduri în mijlocul frunții, ca și cum ar fi mereu îngrijorați de ceva. Atunci când se uită la noi, ne topim complet. Este imposibil să fii supărat pe ei. Veți vedea dragostea și amabilitatea lor încă de când sunt un cățeluș cu riduri.

Rasede câini ridate: Pug

De fapt, nu sunt niciodată foarte îngrijorați. Au multă energie poate prea multă, și sunt una dintre cele mai jucăușe și mai vesele rase din lume. Ceea ce îi face să fie animale de companie extrem de populare. De fapt, se numără printre cele mai bune 5 rase de câini pentru începători.

Mastiff napolitan

Mastifful napolitan sau Mastino, cu riduri pe față, arată întotdeauna ca un bătrânel inimos cu o inimă de aur. Chiar și când sunt pui, acești mastifi arată ca niște bătrâni mici.

Mastiff tibetan
Mastiff tibetan

La fel ca și Shar Pei, Mastifful Napolitan are riduri pe cea mai mare parte a corpului. Acest lucru îi determină doar pe companionii lor umani să se ghemuiască lângă blana lor catifelată sau să se ghemuiască în perdelele lor nesfârșite de piele.
Mastiffii napolitani sunt renumiți pentru faptul că salivează și pentru atitudinea lor liniștită și relaxată. Este perfectă pentru a însoți familiile numeroase cu copii mici.

Bullmastiff

Această rasă de câine mai este numită și „gigantul blând”. Ca regulă generală, cu cât rasa de câine este mai mare, cu atât este mai prietenoasă și are un temperament mai bun. Dacă un Bullmastiff este educat în mod corect, nu va fi niciodată o amenințare pentru partenerul său uman sau pentru familie.

De fapt, va deveni cel mai bun câine de pază și cel mai bun prieten. Trebuie doar să fiți puțin atenți, pentru că nu își controlează complet greutatea și forța și ar putea fi un pic cam dur atunci când se joacă. Ridurile lor sunt în principal pe față și pe gât, ceea ce le îndulcește prezența lor puternică și intimidantă.

Deși am furnizat lista noastră cu cele mai ridate 5 rase de câini, există și alte rase de câini cu riduri de luat în considerare. Aici vă aducem câteva mențiuni de onoare din partea prietenilor noștri câinii încremeniți:

Dogue de Bordeaux

Ați văzut vreodată unul dintre filmele noastre preferate din anii ’80 cu polițiști americani prieteni, Turner & Hooch. Turner este mereu afabilul Tom Hanks, dar Hooch este de fapt un câine. Dacă v-ați întrebat vreodată ce tip de câine este Hooch, veți fi fericiți să aflați că este un Dogue de Bordeaux.

sursă foto. promovaremagazinonline.com
sursă foto. promovaremagazinonline.com

Această rasă de câine francez este cunoscută pentru expresia lor facială încrețită, deși ridurile nu se extind și pe restul corpului. În timp ce puterea, mărimea și inteligența lor înseamnă că pot fi animale de companie minunate, există un motiv pentru care Turner îl găsește pe Hooch un pic dificil.

Sunt o rasă încăpățânată cu o natură jucăușă. Dresajul trebuie să fie efectuat cât mai devreme posibil, altfel pot fi încăpățânați. Din fericire, sunt, de asemenea, foarte iubitori și blânzi în preajma copiilor. Dimensiunea lor masivă face necesară supravegherea, dar pot fi un animal de companie minunat pentru familie.

Bloodhound

Deși nu sunt cea mai zbârcită rasă de câini, fața lungă și căzută a Bloodhound-ului se încadrează cu riduri mari. Expresia lor este cu siguranță sursa de inspirație pentru descrierea „hangdog”. Când sunt căței, ridurile sunt prezente, dar se dezvoltă pentru a fi și mai lungi atunci când cresc ca adult.

Sunt un animal de companie minunat, dar o altă rasă cu riduri mari, așa că au nevoie de spațiu pentru a se dezvolta. Un gigant blând, sunt, de asemenea, niște câini de muncă extraordinari, dar numeroasele lor probleme de sănătate înseamnă că au o durată de viață din păcate scurtă.

Pekingese

Spre deosebire de câinele de vânătoare Blood Hound sau Dogue de Bordeaux, Pekingese este o rasă de câini de talie mică. Este originar din China și era apreciat pentru aspectul său asemănător cu cel al unui leu. Un cățel etern, Pekingese este foarte loial și adorabil.

Poate fi dificil de văzut fața încrețită a Pekingesei din cauza părului lor lung. Se remarcă prin abilitatea de a fi îngrijit în mai multe moduri diferite, asemănător cu Yorkshire Terrier. Acesta este un lucru care îi face deosebit de populari în expozițiile canine, potrivit animalwised.com.