Sari la conținut
Home » Patrupedul mai mic decât o bancnotă. Un chihuahua deține recordul mondial pentru cel mai mic câine din lume

Patrupedul mai mic decât o bancnotă. Un chihuahua deține recordul mondial pentru cel mai mic câine din lume

Chihuahua sunt mai agresivi decât Pitbull.

O femelă chihuahua în vârstă de doi ani, pe nume Pearl, a fost declarată cel mai mic câine din lume de către Guinness World Records începând cu aprilie 2023.

La începutul acestei luni, Guinness World Records a declarat un chihuahua în vârstă de doi ani, pe nume Pearl, drept cel mai mic câine din lume. Pearl, care s-a născut la 1 septembrie 2020, măsoară 9,14 cm în înălțime și 12,7 cm în lungime. Acest lucru înseamnă că este mai scurtă decât o acadea și are aproape aceeași lungime ca o bancnotă de un dolar. Animalul de companie cântărește doar 553 grame.

Un chihuahua, declarat cel mai mic cățel din lume

Este interesant de remarcat faptul că Pearl este rudă cu Miracle Milly, un chihuahua care a deținut anterior recordul mondial pentru cel mai mic câine din lume. La fel ca Milly, și Pearl avea doar 28 de grame la naștere. Proprietara lui Pearl, Vanesa Semler, a prezentat-o recent pe Pearl în cadrul emisiunii Lo Show Dei Record, o emisiune TV italiană. 

cel mai mic cățel din lume; sursă foto: indianexpress.com
cel mai mic cățel din lume; sursă foto indianexpress.com

În timp ce interacționa cu Gerry Scotti, Semler a declarat: „Suntem binecuvântați să o avem și să avem această ocazie unică de a bate propriul nostru record”. Vanesa i-a spus gazdei emisiunii, Gerry Scotti, că Pearl este „un pic divă”.

Îi place să mănânce alimente de înaltă calitate, cum ar fi puiul și somonul, și îi place „să se îmbrace frumos.Ne distrăm foarte mult împreună”, a spus Vanesa, menționând recenta lor excursie de cumpărături prin Milano.

Recordul a fost deținut anterior de un Yorkshire terrier pitic

Vanesa a descris-o pe Pearl ca fiind „mică ca o minge” și a spus că este puțin mai înaltă decât o ceașcă de ceai. Cu toate acestea, chiar dacă Pearl este mică din punct de vedere fizic, ea are o personalitate mare, așa cum a demonstrat, potrivit indianexpress.com.

Cel mai scund câine înregistrat vreodată a fost un Yorkshire terrier pitic deținut de Arthur Marples (Marea Britanie), fost editor al săptămânalului Our Dogs. Câinele de mărimea unui pumn avea o înălțime de 7,11 cm și măsura 9,5 cm de la vârful nasului până la vârful cozii. A murit în 1945, chiar înainte de a împlini doi ani.

Pentru a verifica recordul lui Pearl, reprezentanții de la cartea recordurilor Guiness au măsurat înălțimea ei de trei ori, la intervale diferite, la Crystal Creek Animal Hospital din Orlando. 

În conformitate cu liniile directoare ale Guinness World Records, măsurătorile lui Pearl au fost luate de la baza piciorului din față până în vârful capului, pe o linie verticală. Ceea ce o face specială pe Pearl este temperamentul ei calm, care nu seamănă cu al altor chihuahua și împărtășesc cu lumea această veste uimitoare.”

În luna mai a anului trecut, Guinness World Records l-a anunțat pe Zeus, Marele Danez,  în vârstă de doi ani, drept cel mai înalt câine în viață (mascul) din lume. Zeus măsoară 1,046 metri și trăiește cu familia Davis în Bedford, un oraș din Texas, SUA. A fost adoptat de Brittany Davis când avea doar opt săptămâni.