Sari la conținut
Home » 5 mituri despre Chihuahua. Care este adevărul despre această rasă

5 mituri despre Chihuahua. Care este adevărul despre această rasă

Chihuahua sunt mai agresivi decât Pitbull.

5 mituri despre Chihuahua. Chihuahua sunt o rasă mică cu o personalitate puternică. Unii au complexul lui Napoleon și chiar cred că pot să se opună poștașului. Chihuahua cu pedigree nu depășesc 6 kilograme, așa că eforturile lor curajoase pot fi mai comice decât orice altceva.

Reputația lor de rasă independentă, afectuoasă și extrem de loială îi precede. Nu toate informațiile care circulă despre ei sunt și adevărate. Există mai multe mituri despre acești câini iubitori, care trebuieuie demontate. Iată cele mai populare:

5 mituri despre Chihuahua: Mit 1: Chihuahua nu au nevoie de mult exercițiu

5 mituri despre Chihuahua: Un Chihuahua
5 mituri despre Chihuahua: Un Chihuahua curios de vreme

Această afirmație este unul dintre cele mai frecvente mituri despre Chihuahua.

Cu toate că rasa este mică, Chihuahua sunt plini de energie și au nevoie de stimulare. Orice câine poate deveni supraponderal, iar Chihuahua sunt în mod deosebit predispuși la obezitate.

Activitatea fizică este un mod de a le menține sănătatea. Deși nu au nevoie de atât de multă activitate fizică ca o rasă mai mare, precum Labradori, acești micuți au nevoie de exerciții frecvente. Cam 30 de minute de plimbare și joacă pe zi ar trebui să fie suficiente. În plus sunt o modalitate excelentă de a crea o legătură. Unii câini pot avea nevoie de mai mult sau mai puțin, în funcție de vârsta și starea generală de sănătate.

Mit 2: Chihuahua sunt agresivi

Am vorbit despre complexul lui Napoleon, și rasa chiar are tendințe de câine de pază. Cu toate acestea, există o diferență între „câine de pază” și „agresivitate”.

Ca rasă, Chihuahua nu sunt agresivi, dar orice câine poate prezenta tendințe agresive. Semnele includ lătrat, urechi ridicate, mârâit și mușcături. Agresivitatea are mai multe cauze, inclusiv frica, boala și traumele anterioare.

Dacă observați comportamente agresive la câinele dumneavoastră în mod specific, discutați cu un medic veterinar.

5 mituri despre Chihuahua: Mit 3: Chihuahua nu ar trebui să poarte lesă

Chihuahua sunt atât de mici încât par inofensivi. În plus, rasa este predispusă la traheită. Tragerea de lesă poate face ca un Chihuahua să respire șuierător.

Cu toate acestea, este esențial să aveți o lesă pentru Chihuahua în scopul siguranței lor. Acesta îi va împiedica să intre în conflict cu un alt animal sau cu o persoană. Și îi va proteja să alerge pe șosea și să fie loviți de o mașină.

Un ham poate ajuta la prevenirea șuierării, iar antrenarea câinelui să meargă la pas va elimina trasul în lesă.

Mit 4: Chihuahua sunt potriviți pentru copii mici

Câinii mici și copiii mici se înțeleg bine împreună este un alt enunț frecvent. Dar care este doar parțial adevărat.

Chihuahua nu sunt cunoscuți pentru a fi recomnadarea optimă de cel mai bun prieten al unui copil mic. Un copil mic mic și nesigur poate părea o amenințare pentru un Chihuahua și mai mic.

Acest lucru nu înseamnă că Chihuahua și copiii nu pot împărți o casă. Dar va trebui să lucrezi cu ambii pentru a se respecta reciproc.

Este important să supravegheați fiecare interacțiune. Chiar și animalele de companie blânde și copiii dulci pot face greșeli.

5 mituri despre Chihuahua: Mit 5: Chihuahua sunt agitați și nervoși din natură

Datorită dimensiunii lor mici și naturii lor opiniate, Chihuahua par adesea nervoși sau chiar speriați. Acest lucru este accentuat de sensibilitatea lor la frig, care îi face să tremure.

Cu toate acestea, Chihuahua nu sunt în mod natural mai nervoși decât alte rase de câini. De fapt, un Chihuahua care a fost socializat și îngrijit corespunzător poate fi extrem de încrezător.

Dacă noul dumneavoastră Chihuahua pare să fie nervos, acordați-le timp să se adapteze la noua lui casă. Iar apoi începeți să-i obișnuiți cu alți câini și oameni.

S-ar putea să fiți surprinși de cât de repede un Chihuahua poate deveni încrezător atunci când primește iubire și atenție, conform pawtracks.com.