Sari la conținut
Home » Te pregătești să îți iei o pisică? Iată ce trebuie să faci înainte

Te pregătești să îți iei o pisică? Iată ce trebuie să faci înainte

Pisica ta a făcut pneumonie?

Te pregătești să îți iei o pisică? Dacă ești la început în această călătorie de a fi stăpân de pisică, s-ar putea să te simți puțin intimidat. Este ușor să omiți ceva de care tu sau micuța ta felină ați putea avea nevoie pentru a-i face viața mai confortabilă. În special în primele zile și săptămâni petrecute împreună.

De aceea, este important să pregătești locuința ta, familia ta și pe tine însuți pentru a face tranziția ei la noua ei viață una lipsită de dificultăți. Iată câteva recomandări esențiale în acest sens:

Te pregătești să îți iei o pisică: Înlătură substanțele toxice ootențiale

Te pregătești să îți iei o pisică: O pisică cu un laser
Te pregătești să îți iei o pisică: O pisică care se joacă cu laserul roșu

Acesta este un pas important pentru a- asigura siguranța pisicii tale. Pisicile sar, urcă și se strecoară în locuri mici, așa că trebuie să elimini tot ce ar putea reprezenta un pericol. Inclusiv agenți de curățare din gospodărie și alte substanțe chimice.

Nu uita de plantele de interior – multe plante comune, cum ar fi begoniile, liliacul și bambusul norocos, sunt toxice pentru pisici dacă sunt ingerate. Și, din păcate, pisicile adoră să mănânce plante. Caută lista de plante toxice pentru pisici, în interesul siguranței noului animal de companie.

Protejează-ți casa

Multe pisici se joacă cu sforile și cablurile. Acest lucru nu doar le pune în pericol de sufocare, ci și de electrocutare dacă încearcă să mănânce un cablu electric.

Asigură-te că toate cablurile de alimentare sunt fixate, la fel ca și sforile draperiilor și jaluzelelor. Dar și ața de cusut, acele și mărgelele decorative, precum și orice altceva care ar putea semăna cu o sfoară.

Verifică în casă porice deschideri care i-ar permite să se strecoare în conducte, poduri și, spații mici. Sau oriunde altundeva unde ar putea rămâne blocată. Instalează plase rezistente pe toate ferestrele, dacă acestea nu le au deja, și asigură-te că coșurile de gunoi sunt închise ermetic.

Te pregătești să îți iei o pisică: Pregătește-ți familia

Dacă împarți casa cu alți membri ai familiei, asigură-te că toată lumea este de acord cu aducerea unei noi pisici. Stabilește din timp cine va fi responsabil pentru sarcini precum hrănirea și curățarea litierei.

Dacă ai copii, stabilește reguli și vorbește cu ei despre modul sigur de a se juca cu pisica.

Cumpără proviziile necesare

Vase pentru mâncare și apă, o litieră și nisip pentru pisici îi vor satisface cele mai de bază nevoi.

Un stăpân bun de pisici va dori, desigur, să se asigure că ea este fericită și se simte confortabil confortabilă. Pentru acest lucru, vei mai avea nevoie de accesorii de îngrijire. Cum ar fi o perie pentru pisici, foarfeci pentru unghii, jucării și cel puțin un pat special. Ia în considerare și un stâlp pentru pisici pentru a-i oferi o alternativă pentru a sări pe dulapuri sau mese. Stâlpii și covoarele pentru zgâriat îi vor oferi, de asemenea, o alternativă pentru a-și ascuți ghearele pe mobilier sau pe covor, conform hillspet.com.