Sari la conținut
Home » Realitate sau ficțiune? 10 lucruri despre câini  

Realitate sau ficțiune? 10 lucruri despre câini  

Comportament greșit al câinelui

Realitate sau ficțiune? Câinii sunt companionii noștri loiali de secole. Dar odată cu această prietenie vin și o mulțime de mituri și concepții eronate. În acest articol vom explora câteva fapte „bine-cunoscute” despre câini și vom stabili dacă sunt reale sau false.

Realitate sau ficțiune: Câinii îmbătrânesc 7 ani pentru fiecare an al unui om

Realitate sau ficțiune: Câine de talie mică
Realitate sau ficțiune: Câine de talie mica care se plimbă în iarbă

Fals: Deși câinii îmbătrânesc mai rapid decât oamenii, regula celor 7 ani este un mit simplificat. Rata de îmbătrânire variază în funcție de rasă și mărime. Rata reală de îmbătrânire a câinilor depinde de rasa și stadiul lor de viață.

Se crede că regula 7:1 a provenit din ideea că speranța de viață medie a omului era de 70 de ani, în timp ce câinele mediu trăia 10 ani. Iată cum să calculați „vârsta umană” a câinelui dumneavoastră.

Câinii văd doar în alb și negru

Fals: Câinii văd culori, dar gama lor este limitată în comparație cu oamenii. Ei percep în principal nuanțe de albastru și galben.

Realitate sau ficțiune: Câinii au o percepție bună a timpului

Adevărat: Câinii pot simți trecerea timpului prin ceasurile lor biologice interne. Ei pot anticipa orele mesei sau plimbărilor. Din acest motiv, este o tactică excelentă să folosiți aceste momente în antrenamentul lor.

O coadă care se mișcă înseamnă un câine fericit

Fals: Mișcarea cozii poate indica excitație. Dar poate semnala, de asemenea, frică, anxietate sau agresiune. Contextul contează. Iar înțelegerea limbajului corpului câinelui dumneavoastră este cheia unei relații reciproce mai puternice și mai fructuoase.

Realitate sau ficțiune: Câinii pot simți emoțiile umane

Adevărat: Câinii au un simț al mirosului extraordinar. Și pot detecta schimbările în mirosul uman care corespund unor emoții precum frica, stresul sau fericirea. De asemenea, există dovezi că unii câini pot detecta anumite boli umane.

Un nas cald și uscat înseamnă că este bolnav

Fals: Temperatura nasului câinelui variază pe parcursul zilei și este influențată de nivelul lor de activitate. Nu este un indicator de sănătate de încredere.

Realitate sau ficțiune: Câinii mănâncă iarbă atunci când sunt bolnavi

Fals: Deși unii câini mănâncă iarbă când nu se simt bine, nu este neapărat pentru a provoca vărsături. Motivul exact este încă dezbătut de experți.

Câinii pot detecta dezastre naturale iminente

Adevărat: S-a observat că unii câini manifestă un comportament neobișnuit înaintea dezastrelor naturale. Cum ar fi cutremurele sau furtunile, posibil datorită simțurilor lor ascuțite.

Realitate sau ficțiune: Toți câinii adoră să fie îmbrățișați

Fals: Deși mulți câini se bucură de afecțiunea fizică, nu toți câinii apreciază îmbrățișările. Este important să respecți preferințele individuale ale câinelui tău. Dar ar putea exista și motive legate de traume anterioare pentru care câinele tău ezită să se lase îmbrățișat.

Unui câine bătrân nu poate învăța lucruri noi

Fals: Contrar zicalei, de fapt, poți învăța unui câine bătrân lucruri noi! Este adevărat că puii și câinii mai tineri învață adesea mai repede datorită nivelurilor lor mai mari de energie și curiozitate, Dar și câinii mai în vârstă sunt totuși capabili să învețe comportamente și trucuri noi. De fapt, câinii mai în vârstă au adesea avantajul de a fi mai concentrați și de a avea un mai bun autocontrol decât cei mai tineri, conform fotp.com.