Sari la conținut
Home » Mituri despre Chihuahua: 3 lucruri despre micuțul tău nervos

Mituri despre Chihuahua: 3 lucruri despre micuțul tău nervos

Chihuahua sunt mai agresivi decât Pitbull.

Mituri despre Chihuahua. Chihuahua este o rasă mică cu o personalitate mare. Unii au complexul lui Napoleon – cred cu totul că pot învinge poștașul și vor amenința că o vor face. Chihuahua de rasă pură nu depășește 2,5 kg, așa că eforturile lor curajoase pot fi mai mult comice decât orice altceva.

Reputația lor de rasă cu păreri, drăgălașă și incredibil de loială îi precede, iar mai mult de câțiva stăpâni de câini visează să fie persoana preferată a unui Chihuahua.

Cu toate acestea, nu fiecare parte a reputației lor este adevărată și există mai mult de câteva mituri despre acești câini adorabili. Noi le demontăm și vă oferim fapte clare despre Chihuahua.

Chihuahua nu are nevoie de multă mișcare

Chihuahua care privește
Chihuahua care privește camera atent

Această afirmație este unul dintre cele mai mari mituri despre Chihuahua. Deși rasa este mică, Chihuahua este plină de energie și are nevoie de stimulare. Orice câine poate deveni supraponderal, iar Chihuahua sunt în special predispuși la obezitate. Activitatea fizică este o modalitate de a vă menține Chihuahua sănătos. Deși nu au nevoie de atât de multă activitate fizică precum o rasă mai mare, cum ar fi un Labrador Retriever, au nevoie de exerciții fizice frecvente.

Aproximativ 30 de minute de plimbare și joacă pe zi ar trebui să fie suficiente, și este o modalitate excelentă de a crea legături. Unii câini pot avea nevoie de mai mult sau mai puțin, în funcție de vârstă și de starea generală de sănătate. Discutați cu veterinarul dumneavoastră.

Mituri despre Chihuahua: Chihuahua sunt agresivi

Am vorbit despre complexul Napoleon, iar rasa are, într-adevăr, tendințe de câine de pază. Acestea fiind spuse, există o diferență între „câine de pază” și „agresivitate”. Ca rasă, Chihuahua nu este agresivă, dar orice câine poate prezenta tendințe agresive. Semnele unui câine agresiv includ lătratul, urechile erecte, mârâitul și pocnetul. Agresivitatea are mai multe cauze, inclusiv frica, boala și neglijarea anterioară.

Dacă observați comportamente agresive la câinele dvs. specific, discutați cu un veterinar și, eventual, cu un specialist în comportament. Aceștia vă pot ajuta pe dumneavoastră și pe animalul dumneavoastră de companie.

Mituri despre Chihuahua: Chihuahua nu ar trebui să poarte lesă

Chihuahua sunt câini atât de mici încât par inofensivi. Mai mult, rasa este predispusă la colapsul traheei. Tragerea de lesă poate face ca un Chihuahua să gâfâie, ceea ce poate fi greu de privit pentru un părinte de animal de companie. Totuși, este esențial să vă țineți Chi-ul în lesă pentru siguranța lor, potrivit pawtracks.

Aceasta îl va împiedica să se bată cu un alt animal sau cu un om și îl va proteja de a alerga pe drum și de a fi lovit de o mașină. Un ham poate ajuta la prevenirea respirației șuierătoare, iar antrenarea câinelui pentru a „călca” va împiedica tragerea.