Sari la conținut
Home » O schimbare obligatorie: Combustibilul din grăsimea de la porci va afecta planeta

O schimbare obligatorie: Combustibilul din grăsimea de la porci va afecta planeta

O schimbare. În caz că nu știați, grăsimea de la porci, vite și pui morți este folosită pentru a face combustibil. Un combustibil mai ecologic pentru avioane.

Un nou studiu avertizează că această variantă verde doar va afecta planeta. Chiar dacă gazul de aviație fabricat din acest material are o amprentă de carbon mult mai mică.

O schimbare obligatorie: Grăsimea de la porci

turmă de porci mistreți; sursă foto: youtube.com
O turmă de porci mistreți

Este de așteptat ca cererea de combustibil obținut din subproduse de origine animală să se tripleze până în 2030.

Companiile aeriene sunt presate să reducă emisiile uriașe de dioxid de carbon, care provin în principal din arderea kerosenului. Dar studiul realizat de Transport & Environment subliniază că pur și simplu nu sunt sacrificate suficiente animale în fiecare an pentru a satisface cererea tot mai mare de grăsimi animale.

„Nu există o ofertă nesfârșită de animale sau de grăsimi animale”, a declarat Matt Finch de la Transport & Environment.

Nici uleiul de palmier nu e vreo minune

„Așa că vor trebui să caute alternative. Iar această alternativă este uleiul de palmier. Deci, indirect, aviația va fi responsabilă pentru creșterea cantității de ulei de palmier care va fi folosită la nivel global”. Utilizarea sporită a uleiului de palmier este legată de creșterea emisiilor. Asta pentru că pădurile mai vechi, care stochează cantități mari de carbon, sunt defrișate pentru noile plantații.

Timp de secole, seul și untura au fost folosite pentru a face lumânări, săpunuri și produse cosmetice. Dar, în ultimii 20 de ani, biodiesel-ul din deșeuri animale sau din uleiuri de gătit a crescut constant, potrivit bbc.

În întreaga Europă, combustibilul obținut din animale moarte a crescut de patruzeci de ori din 2006 încoace. O mare parte din acest material este utilizat în autoturisme și camioane sub formă de biodiesel. Combustibil clasificat ca fiind un durabil și cu o amprentă de carbon mult mai mică. De câți porci morți e nevoie pentru a alimenta un avion? Potrivit Transport & Environment, pentru un zbor de la Paris la New York ar fi nevoie de grăsimea de la 8.800 de porci.