Sari la conținut
Home » Situație îngrijorătoare pentru animalele de companie din cauza poluării!

Situație îngrijorătoare pentru animalele de companie din cauza poluării!

  • de

Situație îngrijorătoare pentru animalele de companie din cauza poluării!

În Mumbai, deșeurile din râul Kasadi au schimbat culoarea unor câini!

Specialiștii au explicat, din păcate, că nu este vorba despre apariția unei noi rase canine, cât mai ales o transformare provenită în urma reacțiilor adverse provocate de contactul cu deșeurile din râul Kasadi, din zona districtului Navi a orașului.

1.000 de fabrici sunt de o parte și cealaltă a râului, iar apa este folosită pentru a elimina deșeurile. În încercarea de a găsi mâncare, câinii intrau în apă, expunându-se la poluanţii deversaţi.

Maidanezii care străbăt străzile din Mumbai, au uimit pe toată lumea după ce au început să îşi schimbe culoarea şi să devină albaştri, potrivit express.co.uk.

„Compușii poluanți din zona industrială Taloja distrug apa, iar asta nu afectează doar oamenii de aici, cât și animalele, păsările, reptilele”, a explicat șeful agenției de protecției a animalelor din Mumbai.

Situație îngrijorătoare pentru animalele de companie!

Asociațiile pentru drepturile animalelor vor acum să afle ce fabrică este responsabilă pentru acest act deosebit de grav şi cer autorităţilor locale să ia măsuri.
Anil Mohekar, de la Maharashtra Pollution Control Board spune că este ilegal ca acești coloranți să fie deversați și că cei responsabili vor fi pedepsiți conform legii.