Sari la conținut
Home » Un nou motiv de îngrijorare! În Rusia au apărut și câini verzi, rezultat al poluării excesive

Un nou motiv de îngrijorare! În Rusia au apărut și câini verzi, rezultat al poluării excesive

  • de

Un nou motiv de îngrijorare! În Rusia au apărut și câini verzi, rezultat al poluării excesive.

În urmă cu câteva săptămâni, niște câini albaștri au îngrijorat un oraș întreg!

Rețelele sociale au fost împânzite de o serie de fotografii cu niște câini de culoare albastră,  în aparență sănătoși, dar care își făceau veacul lângă o uzină chimică abandonată din Dzerjinsk, la 370 de kilometri est de Moscova.

De această dată, câinii verzi au fost găsiți într-o altă unitate industrială abandonată din orașul Podolsk, la aproximativ 70 de kilometru sud de centrul Moscovei.

Fabrica producea sticlă acrilică și acid cianhidric. Autoritățile cred că animalele s-au rostogolit în vopsea albastră la uzină. După ce au fost aduși la o clinică veterinară din Nijni Novgorod, unde le-au fost prelevate probe de sânge și fecale, s-au găsit în blana lor urme de colorant.

Câinii din Podolsk s-ar fi tăvălit în vopseaua verde dintr-un depozit abandonat! Un nou motiv de îngrijorare reprezentat de fabricile abandonate

În timp ce câinii din Dzerzhinsk s-ar fi colorat cu albastru de la substanțele chimice abandonate în uzina chimică, societatea rusă pentru protecția animalelor a declarat pentru agenția de știri de stat RIA Novosti că și câinii verzi sunt sănătoși, fiind vorba doar de o prezența lor într-o fabrică de vopsea abandonată!

Serghei Voskresensky, oficial guvernamental regional, a spus că maidanezii verzi se simt bine și sunt foarte prietenoși.

Oricare ar fi cauza colorării blănii, acest fenomen atrage atenția asupra riscului de poluare chimică din Rusia, care are multe fabrici vechie, unele dintre ele moștenire a comunismului.