Sari la conținut
Home » Porcul minune: Esther. Legenda care a decedat

Porcul minune: Esther. Legenda care a decedat

Porcul minune. Esther , porcul minune, porcul iubit a cărui viață a inspirat oamenii din întreaga lume a murit la vârsta de 11 ani, după o luptă de șase ani cu cancerul, au anunțat tutorii ei.

Porcul minune era mare

Porcul minune: Un porc simpatic
Porcul minune: Un porc simpatic care poartă haine

Steve Jenkins și Derek Walter au adoptat un purceluș pe nume Esther în 2012, cu impresia că este un „micropig”. Un pui a cărui greutate nu va depăși 70 de kilograme. Cu toate acestea, Esther a crescut rapid până la 600 de kilograme în doar trei ani.

Pe site-ul web al lui Esther, porcul minune, Jenkins și Walter au scris: „Esther ne-a făcut să ne uităm la noi înșine și la ceea ce susținem de fiecare dată când cheltuim bani pe bunuri de zi cu zi care susțin exploatarea și cruzimea față de animale. Am decis că nu mai putem face asta. Din punct de vedere moral și etic, avea sens. Am făcut-o pas cu pas și, am reușit să facem schimbarea destul de ușor. Veganismul înseamnă să trăiești fără cruzime. Fără cruzime față de animale. Fără cruzime față de mediu și fără cruzime față de tine însuți.”

Cărți despre Esther

”Tutorii” lui Esther, pe lângă faptul că au devenit vegani, au fondat și Happily Ever Esther Farm Sanctuary. Un stabiliment dedicat salvării și reabilitării animalelor de fermă abandonate și abuzate. Sanctuarul lor oferă adăpost și îngrijire pentru o varietate de animale, inclusiv găini, vaci, oi și măgari.

Cei doi au lansat mai multe cărți inspirate de Esther. Ele sunt Adevăratele aventuri ale lui Esther, porcul minune; Esther, porcul minune; și Happily Ever Esther.

Povestea lui Esther a ajuns, de asemenea, la sute de mii de oameni din întreaga lume prin intermediul rețelelor de socializare, potrivit speciesunite.

Moartea îndrăgitei porcușoare a fost anunțată pe pagina ei de Instagram de către Steve Jenkins și Derek Walter. Ei au scris că „ziua în care cu toții ne-am dorit să nu vină niciodată a sosit”.