Dalai Lama dă satisfacţie veganilor şi celor care iubesc animalele. Cu creaturi mari și mici în jurul său, Dalai Lama vrea să pună capăt experimentelor de laborator pe animale și a mers la grădina zoologică a regretatului „vânător de crocodil” Steve Irwin, unde a hrănit animalele doar cu fructe și legume.

 Animalele mor în fiecare zi

Șeful spiritual al budismului tibetan și liderul guvernului tibetan aflat în exil în Dharamshāla a ținut un discurs în aer liber și a spus că milioane de animale mor în urma testelor de laborator.

 „Cum putem fi atât de cruzi cu animalele?”, a mai adăugat acesta.

Deși uneori a stârnit amuzamentul cu observațiile sale, discursul scurt a lui Dalai Lama a avut și o notă mai serioasă: a criticat companiile și organizațiile care „rămân indiferenți” la drepturile animalelor.Steve Irwin, gazda emisiunii de animale sălbatice TV „Crocodile Hunter”, a murit la vârsta de 44 de ani, după ce a fost înțepat în piept de mai multe ori de o pisica de mare, în timp ce filma un documentar.

Dalai Lama a mulțumit familiei Irwin

În acest sens, Dalai Lama a mulțumit familiei Irwin pentru sprijinul acordat animalelor sălbatice.„Grija de animale este esențială pentru a dezvolta mai multă fericire în ființele umane”, a spus el. „Îi apreciez pe Steve Irwin și pe soția sa, Terri, pentru toată dăruirea lor.”În același discurs, Dalai Lama a descris beneficiile de a fi vegetarian, spunând că a renunțat la carne, lactate și ouă în 1965, deși recunoaște că acum mănâncă carne ocazional. El a spus că obișnuia să cumpere animale pentru a le salva de la abatoare când era tânăr, potrivit 2.ljworld.com.