Sari la conținut
Home » Dalai Lama dă satisfacţie veganilor şi celor care iubesc animalele. Anunţ viral pe mapamond

Dalai Lama dă satisfacţie veganilor şi celor care iubesc animalele. Anunţ viral pe mapamond

Dalai Lama dă satisfacţie veganilor şi celor care iubesc animalele. Cu creaturi mari și mici în jurul său, Dalai Lama vrea să pună capăt experimentelor de laborator pe animale și a mers la grădina zoologică a regretatului „vânător de crocodil” Steve Irwin, unde a hrănit animalele doar cu fructe și legume.

 Animalele mor în fiecare zi

Șeful spiritual al budismului tibetan și liderul guvernului tibetan aflat în exil în Dharamshāla a ținut un discurs în aer liber și a spus că milioane de animale mor în urma testelor de laborator.

 „Cum putem fi atât de cruzi cu animalele?”, a mai adăugat acesta.

Deși uneori a stârnit amuzamentul cu observațiile sale, discursul scurt a lui Dalai Lama a avut și o notă mai serioasă: a criticat companiile și organizațiile care „rămân indiferenți” la drepturile animalelor.Steve Irwin, gazda emisiunii de animale sălbatice TV „Crocodile Hunter”, a murit la vârsta de 44 de ani, după ce a fost înțepat în piept de mai multe ori de o pisica de mare, în timp ce filma un documentar.

Dalai Lama a mulțumit familiei Irwin

În acest sens, Dalai Lama a mulțumit familiei Irwin pentru sprijinul acordat animalelor sălbatice.„Grija de animale este esențială pentru a dezvolta mai multă fericire în ființele umane”, a spus el. „Îi apreciez pe Steve Irwin și pe soția sa, Terri, pentru toată dăruirea lor.”În același discurs, Dalai Lama a descris beneficiile de a fi vegetarian, spunând că a renunțat la carne, lactate și ouă în 1965, deși recunoaște că acum mănâncă carne ocazional. El a spus că obișnuia să cumpere animale pentru a le salva de la abatoare când era tânăr, potrivit 2.ljworld.com.