Sari la conținut
Home » Cum trebuie să ne hrănim pisicile? Seniorii au nevoie de o alimentație diferită!

Cum trebuie să ne hrănim pisicile? Seniorii au nevoie de o alimentație diferită!

Pisica ta a făcut pneumonie?

Cum trebuie să ne hrănim pisicile? Alimentația pisicilor este, într-adevăr, de o importanță crucială pentru sănătatea și bunăstarea lor generală. Pisicile sunt animale carnivoare obligatorii, ceea ce înseamnă că dieta lor naturală se bazează pe carne și subproduse animale.

În comparație cu multe alte specii, procesul evolutiv al pisicilor nu le-a dezvoltat nevoia de a metaboliza carbohidrații într-o măsură semnificativă. Aceasta se datorează faptului că pisicile sălbatice obțin majoritatea nutrienților de care au nevoie din prada lor, care este bogată în proteine și grăsimi.

Cum trebuie să ne hrănim pisicile?

Hrana uscată pentru pisici:

Avantaje:

 1. Conveniență: Hrana uscată este ușor de depozitat și poate fi lăsată în castron pentru mai mult timp fără să se deterioreze.
 2. Economie: De obicei, hrana uscată pentru pisici este mai economică decât hrana umedă.
 3. Ajută la controlul plăcii dentare: Textura hranei uscate poate ajuta la reducerea acumulării de tartru și placa dentară la pisici.

Dezavantaje:

 1. Conținut crescut de carbohidrați: Majoritatea hranei uscate conține cantități mai mari de carbohidrați decât hrana umedă, ceea ce poate contribui la creșterea în greutate și la probleme de sănătate.
 2. Cantitate limitată de apă: Hrana uscată conține mai puțină apă decât hrana umedă, ceea ce poate contribui la deshidratare.
 3. Calitate variabilă: Calitatea hranei uscate poate varia, iar unele produse pot conține ingrediente de calitate scăzută sau aditivi artificiali.

Este bună hrana umedă pentru pisici?

Hrana umedă pentru pisici:

Avantaje:

 1. Conținut ridicat de apă: Hrana umedă are un conținut ridicat de apă, ceea ce ajută la menținerea hidratării corecte a pisicii.
 2. Proteine de calitate superioară: Multe tipuri de hrana umedă conțin proteine de înaltă calitate de origine animală.
 3. Ușor de mestecat: Pisicile mai în vârstă sau cu probleme dentare pot găsi hrana umedă mai ușor de mestecat.

Dezavantaje:

 1. Cost mai mare: Hrana umedă pentru pisici este adesea mai costisitoare decât hrana uscată.
 2. Conveniență redusă: Hrana umedă necesită depozitare în frigider după deschidere și trebuie consumată mai rapid decât hrana uscată.
 3. Poate contribui la acumularea de plăci dentare: Hrana umedă poate să nu ofere aceeași curățare mecanică a dinților ca hrana uscată, ceea ce poate duce la acumularea de tartru și plăci dentare.

Juniorii au altfel de alimentație?

Hrana pentru pisoi:

Avantaje:

 1. Proteine și nutrienți esențiali: Hrana pentru pisoi este formulată pentru a satisface nevoile de creștere și dezvoltare ale pisoiului, cu un conținut ridicat de proteine și calorii.
 2. Ajută la prevenirea deficiențelor nutritive: Pisoiilor le trebuie o dietă specializată pentru a preveni deficiențele nutritive în perioada lor de creștere rapidă.

Dezavantaje:

 1. Nu este potrivită pentru pisicile adulte: Hrana pentru pisoi nu este potrivită pentru pisicile adulte sau seniori, deoarece poate conține cantități excesive de calorii și proteine.
 2. Cost mai mare: Hrana pentru pisoi poate fi mai costisitoare decât hrana pentru pisicile adulte.

Care sunt avantajele hranei unei pisici adulte?

Hrana pentru pisicile adulte:

Avantaje:

 1. Varietate de opțiuni: Există o gamă variată de hrane pentru pisicile adulte. Inclusiv hrana uscată și hrana umedă, care pot fi adaptate la preferințele și nevoile individuale ale pisicii tale.
 2. Poate să fie potrivită pentru pisicile seniori: Unele formule de hrana pentru pisicile adulte pot fi potrivite pentru pisicile mai în vârstă cu nevoi speciale de nutriție.

Dezavantaje:

 1. Calitate variabilă: Calitatea hranei pentru pisici adulte poate varia. Iar proprietarii trebuie să fie atenți la etichete și ingrediente pentru a alege o opțiune de calitate.
 2. Poate fi necesară o tranziție: Dacă schimbi hrana pentru pisica ta, este recomandat să faci o tranziție treptată pentru a evita problemele digestive.

Este important să consulți medicul veterinar pentru a determina ce tip de hrană este cel mai potrivit pentru pisica ta, luând în considerare vârsta, starea de sănătate și preferințele individuale ale acesteia, conform intreabaveterinarul.ro.