Sari la conținut
Home » De ce nu vedem puii porumbeilor? Care sunt motivele?

De ce nu vedem puii porumbeilor? Care sunt motivele?

De ce nu vedem puii porumbeilor?

De ce nu vedem puii porumbeilor? Motivul pentru care nu vedem niciodată pui de porumbei este legat de comportamentul și aspectul lor.

Porumbeii sunt păsări adaptabile care pot fi găsiți în diverse medii, inclusiv mediul urban, dar există câteva motive pentru care rareori observăm puii lor.

De ce nu vedem puii porumbeilor?

  1. Aspectul puilor de porumbel: Atunci când puii de porumbel părăsesc cuibul, sunt deja destul de mari și au un aspect similar cu adulții, spre deosebire de alte specii de păsări, cum ar fi vrăbiile sau sturzii, care au puful și penajul puțin dezvoltate la naștere. Puii de porumbel au o coadă mai scurtă și pot avea ciocuri mai strălucitoare, dar în general, nu au acel aspect caracteristic al puilor pufoși pe care îl asociem cu alte specii.
  2. Cuiburile ascunse: Porumbeii, inclusiv cei din mediul urban, își fac cuiburi în locuri izolate și adesea greu accesibile oamenilor. Ei preferă să aleagă locuri mai puțin vizibile și protejate pentru a-și crește puii, precum sub acoperișuri, în poduri sau pe streșini. Acest lucru face ca cuiburile lor să fie mai puțin vizibile pentru ochii oamenilor.

Puii de porumbel au un aspect similar cu adulții atunci când părăsesc cuibul

  1. Părăsirea cuibului la maturitate: Puii de porumbel rămân în cuib timp de 3-6 săptămâni. Părăsesc locul în care au eclozat doar atunci când sunt pregătiți să zboare și să se descurce singuri.
  2. Atunci când părăsesc cuibul, puii de porumbel au deja dimensiuni considerabile și nu mai arată ca niște pui pufoși. Ci mai degrabă ca niște porumbei adulți.
  3. Locurile izolate: Cuiburile de porumbei sunt adesea amplasate în locuri izolate sau greu accesibile, pentru a se proteja de prădători. Majoritatea oamenilor nu au ocazia să vadă pui de porumbel. Deoarece cuiburile lor sunt ascunse și nu sunt în locuri la îndemâna privirii publice.

În concluzie, puii de porumbel au un aspect similar cu adulții atunci când părăsesc cuibul, sunt crescuți în locuri ascunse și protejate și părăsesc cuiburile doar când sunt suficient de maturi pentru a se descurca pe cont propriu, ceea ce face ca observarea lor să fie o raritate în mediul urban, conform atlas-geografic.net.