Sari la conținut
Home » Hrana animalelor de companie din ce în ce mai scumpă

Hrana animalelor de companie din ce în ce mai scumpă

Pisica mea poate să mănânce sfeclă?

Hrana animalelor de companie din ce în ce mai scumpă. Scumpiri mari pentru hrana animalelor de companie s-au constatat în ultima perioadă. În perioada următoare îi aşteaptă un nou val de scumpiri, influenţat de această dată de euro şi dolar care tot cresc, dar şi de planurile Executivului de a mări TVA-ul mâncării de animale.

Să ai animal de companie este tot mai costisitor. Stăpânii acestora fac adevărate cercetări de piaţă şi caută magazinele cu preţuri mici sau aleg să le gătească în casă, numai ca să le asigure hrana  sau să îşi răsfeţe în continuare prietenii necuvântători.

Hrana animalelor de companie din ce în ce mai scumpă. Valul scumpirilor a ajuns şi în pet shop-uri şi cabinetele veterinare

Ca să îi asiguri pisicii tale strictul necesar, ajungi să dai săptămânal cel puţin 100 lei. De banii aceştia cumperi 1 sac de nisip, 7 plicuri de mâncare umedă şi o pungă de 1 kilogram de hrană uscată. Cu cel puţin 20 de procente mai mult decât o făceai anul trecut.

Hrana animale de companie
Hrana animale de companie

De la mâncare, la jucării şi până la banalele tratamente de deparazitare internă sau externă, totul s-a scumpit.

 ”Au crescut preţurile independent de noi ca şi comercianţi, ci ţin de furnizorii noştri care au adus un adaos între 15 şi 35%. Avem produse la care chiar s-a dublat preţul de achiziţie.” a declarat pentru Stirile TVR, Ileana Alecsandri, medic veterinar.

Dacă la mâncarea pentru animal nu pot renunţa, vizitele la cabinetul medicului veterinar s-au rărit.

”Proprietarii de animale încearcă să evite acele lucruri care nu sunt neapărat necesare şi un bun exemplu este sterilizarea. Deparazitările se fac mai rar. Oamenii nu mai respectă termenele de administrare a medicamentelor antiparazitare. Acest lucru duce la apariţia bolilor determinate de paraziţii externi.”  amai spus medicul veterinar

Prețurile continuă să crească şi în perioada următoare.

Marea parte din produsele pentru îngrijirea animalelor sunt aduse din import şi bineînţeles că vin cu preţuri pe măsură. Dacă dolarul, dacă euro vor creşte aşa cum se estimează în această toamnă, e posibil ca şi şi aceste produse vor fi din ce în ce mai scumpe. Vor deveni aproape un lux pentru majoritatea posesorilor de animale.

Iar bugetul familiilor care au animale de companie va fi afectat şi de planurile Guvernului care vrea să majoreze TVA-ul de la 9 la 19 procente pentru hrana necuvântoarelor.