Sari la conținut
Home » Ce urmează să se întâmple cu prețul pentru mâncarea destinată necuvântătoarelor

Ce urmează să se întâmple cu prețul pentru mâncarea destinată necuvântătoarelor

Ce urmează să se întâmple cu prețul pentru mâncarea destinată necuvântătoarelor conform discuțiilor ce au loc în cadrul Guvernului Ciolacu.

Guvernul are în plan să se încadreze într-un deficit bugetar de sub 6% din PIB, până la finele anului în curs. În primă fază, ținta de deficit era de 4,4%, dar aceasta nu poate fi atinsă, iar surse guvernamentale ne-au precizat că se negociază pentru 6%.

Cresc costurile pentru românii care dețin animale de companie

Pe primele 5 luni ale anului, deficitul a fost de 2,3% din PIB, ceea ce a aprins alarmele la nivelul Guvernului. Din acest motiv se pregătește un plan uriaș, care va presupune o reașezare a fiscalizării, dar și creșteri de impozite și taxe.

Guvernul condus de Marcel Ciolacu ar avea în plan să majoreze prețurile pentru mâncarea de animale.

Printre noile măsuri fiscale pe care le va introduce Guvernul se numără și creșterea TVA de la 9% la 19% pentru anumite produse care erau exceptate până acum.

Printre aceste produse se numără și mâncarea pentru animalele de companie. Până în prezent, aceste produse aveau un TVA de 9%, dar Guvernul urmărește creșterea TVA la 19%. Această măsură va duce la o creștere a prețurilor, ceea ce va afecta foarte mulți români care dețin animale de companie.