Sari la conținut
Home » Cel mai mic cățeluș din lume: Pearl, un chihuahua cu gusturi excentrice, a doborât recordul

Cel mai mic cățeluș din lume: Pearl, un chihuahua cu gusturi excentrice, a doborât recordul

Pearl, un Chihuahua, care a spart recordul, Sursa foto: Guiness World Records

Cel mai mic cățeluș din lume. Pearl, un Chihuahua, este oficial cel mai scund câine din lume. Cățelusul este mai scund chiar și decât o telecomandă de televizor.

Când s-a născut, micuța Pearl cântărea mai puțin de 28 de grame. Acum, ca adult, cățelușul în vârstă de 2 ani are o înălțime de 7,62 centimetri și o lungime de 12 centimetri. Aceeași lungime ca o bancnotă de un dolar, potrivit Guinness World Records.

Proprietara lui Pearl, Vanesa Semler, îi spune lui Guinness cățelul ei este doar „puțin mai înalt decât o cană de ceai”.

Fostul cel mai mic cățeluș

Precedentul deținător al recordului, Miracle Milly, tot un Chihuahua, a murit în 2020. Cu toate acestea, spiritul ei trăiește în actualul deținător al titlului. Mama lui Pearl este una dintre surorile lui Milly.

Pearl s-a întors acolo unde a început totul atunci când a venit momentul să captureze recordul său mondial. Aceasta a fost măsurată la spitalul din Orlando, Florida, unde s-a născut.

Evaluatorii au măsurat cățelușul de trei ori, folosind un wicket pentru măsurarea câinilor. Conform regulilor Guinness, măsurătorile s-au întins de la „baza piciorului de la piciorul din față până la vârful carului (creasta dintre omoplați), pe o linie verticală dreaptă”.

O celebritate canină

rase de câini logevine, Chihuahua este una dintre ele
Un câine Chihuahua

Recordul doborât de Pearl a atras atenția la nivel internațional atunci când și-a făcut debutul la televiziune. Cainele a apărut în cadrul unui show de talente din Milano, Italia.

Semler i s-a alăturat în emisiune, spunându-i gazdei cum cățelușul ei este un „pic de divă” cu gusturi foarte somptuoase. Aceasta adoră să mănânce pui și somon și, de asemenea, îi place să se îmbrace frumos.

Pearl nu a fost deranjată de timpul petrecut în lumina reflectoarelor și a fost foarte calmă.

Chiar dacă este oficial adultă, Semler spune că extravaganta cățelușă este încă un „copil în suflet”. Titlul aparține încă unui Yorkshire terrier pitic care a aparținut unui editor de ziar britanic. Acel cățeluș avea o înălțime de doar 5,8 centimetri.

Probleme câinilor Teacup

În timp ce câinii Pearl și cei de tip teacup sunt cu siguranță drăguți și mici – aveți grijă. Teacups și alți câini mici sunt predispuși la o serie de probleme de sănătate care nu se întâlnesc la omologii lor mai mari.

Mulți dintre ei nu sunt crescuți în mod etic și uneori provin din fabrici de căței, în care scopul principal al crescătorilor este de a face profit, mai degrabă decât de a asigura o reproducere sănătoasă, conform dailypaws.

Este important să vă faceți cercetările și să găsiți un crescător responsabil. De asmenea, poate fi luată în considerare adoptarea unui câine de la un adăpost.