Sari la conținut
Home » A fost stabilit un nou record mondial Guinness. Boxerul Rocky, câinele cu cea mai lungă limbă din lume

A fost stabilit un nou record mondial Guinness. Boxerul Rocky, câinele cu cea mai lungă limbă din lume

Un boxer mascul din Bloomington, Illinois, a obținut recordul mondial Guinness pentru cea mai lungă limbă de câine. Rocky este acum pe prima pagină a ziarelor pentru incredibilul său organ bucal musculos.

Potrivit Guinness World Records, limba lui Rocky are o lungime uimitoare de 13,883 centimetri (5,47 inch). Mama câinelui său, Crystal Williams, a declarat pentru prsesă că a știut dintotdeauna că limba câinelui este neobișnuit de lungă.

Un boxer a doborât recordul pentru cea mai lungă limbă de câine

Cu toate acestea, nu a înregistrat cu adevărat acest lucru până când nu a auzit despre un amestec de Labrador Retriever și Ciobănesc german pe nume Zoey care a primit ilustrele distincții de cea mai lungă limbă de câine. A ei măsura 12,7 centimetri (echivalentul a 5 inci).

Atunci i-a trecut prin cap lui Williams să măsoare limba cățelușului ei. „Am spus: „Doamne, cred că avem o șansă, trebuie să mă interesez de asta”, a declarat Williams pentru agenția de știri. Oportunitatea de a măsura limba lui Rocky a apărut atunci când câinele a avut nevoie de o procedură dentară. Dr. Bernard Bleem, un medic veterinar, a măsurat limba lui Rocky în timp ce câinele era sub anestezie.

Un ofițer de poliție din Bloomington a asistat la procedura dentară pentru a verifica măsurarea limbii, potrivit unei postări a departamentului de poliție pe Facebook. „Colectarea probelor este esențială pentru a construi un caz solid.

În această dimineață ( 30 iunie) , unul dintre cei mai buni colectori de probe a fost chemat să asiste și să documenteze niște probe neobișnuite. În acest caz, colectarea probelor a necesitat, de asemenea, un medic veterinar și… o bandă de măsurat”, se arată în postare.

Câinele Rocky, din rasa boxer are o limbă lungă de 18,58 centimetri

Postarea a continuat: „Conform Cărții Guinness a Recordurilor, este nevoie de mai mulți martori pentru a observa orice încercare de a doborî recorduri mondiale. Polițistul chemat să măsoare limba cățelului, Parsley, și și veterinarul Bleem au stat deoparte în timp ce cățelul boxer, Rocky Williams, și-a desfășurat limba gigantică. Cu mare nerăbdare,  Bleem a măsurat limba mamut a lui Rocky, ajungând la 13,88 cm! Acesta pare a fi un nou record mondial!”

Rocky se alătură unui lung șir de câini cu limba lungă. Înainte de Rocky și Zoey, o femelă Saint Bernard pe nume Mochi a deținut titlul de cea mai lungă limbă de câine. A ei avea o lungime de 18,58 centimetri (7,3 inch). Din păcate, ea a decedat în Dakota de Sud în octombrie 2021.

Limbile canine nu sunt remarcabile doar pentru lungimea lor. Ele dezvăluie, de asemenea, lucruri despre sănătatea câinelui tău. Citește care sunt motivele pentru care limba câinelui tău iese în evidență, potrivit dogtime.com.