Sari la conținut
Home » Cel mai bătrân câine din lume. Bobi a atins vârsta de 31 de ani

Cel mai bătrân câine din lume. Bobi a atins vârsta de 31 de ani

Bobi, cel mai bătrân câine din lume, Sursă foto: Guiness World Records

Bobi, în vârstă de 31 de ani, este cel mai bătrân câine din lume din toate timpurile.

Un câine portughez pe nume Bobi este noul cel mai bătrân câine din lume.Patrupedul a doborât un record vechi de 84 de ani, la 31 de ani.

Guinness World Records a verificat vârsta câinelui exact exactă: 30 de ani și 266 de zile – la 1 februarie. Bobi a stabilit atât recordul pentru cel mai bătrân câine în viață, cât și pentru cel mai bătrân câine din toate timpurile.

Fostul cel mai bătrân câine din toate timpurile a trăit până la 29 de ani și 5 luni.

Povestea lui Bobi, cel mai bătrân câine

Mândrul proprietar al lui Bobi, Leonel Costa, a declarat pentru Guiness că: „Nu m-am gândit niciodată să îl înregistrez pe Bobi pentru a doborî recordul, deoarece, din fericire, animalele noastre au rezistat întotdeauna mulți ani”.

Este un mic miracol că Bobi a reușit să ajungă la 1 an, darămite la 30 de ani. Câinele a fost unul dintre cei patru căței masculi Rafeiro do Alentejo.

Părinții lui Costa au decis că nu pot avea grijă de alți câini. Au adunat cățeii pentru a scăpa de ei – o practică normală la acea vreme, potrivit lui Costa. Însă, din fericire, l-au uitat pe Bobi.

Acesta se ascunsese în clădirea exterioară din casa familiei Costa din Conqueiros, Portugalia. Cățelușa mamă se întorsese iar și iar pentru a avea grijă de el.

Costa și frații săi l-au găsit pe Bobi, dar i-au ținut prezența secretă la început. Bineînțeles, părinții lor au aflat în cele din urmă, dar Bobi era prea bătrân pentru a fi aruncat.

Costa a spus pentru Guiness: „Mărturisesc că atunci când au aflat că noi știam deja, au țipat mult și ne-au pedepsit, dar a meritat și pentru un motiv întemeiat!”.

Viața liniștită a animalului

Asta se întâmpla acum 30 de ani, când Costa avea 8. De atunci, Bobi se bucură de o viață liniștită în sat.Nu a fost pus niciodată în lesă sau cu lanț, iar dieta lui constă în ceea ce mănâncă părinții lui.

Pe măsură ce a îmbătrânit, Bobi nu mai umblă prin pădurea din apropiere sau pe terenurile agricole la fel de mult ca înainte, potrivit lui Guinness. Vederea lui a avut și ea de suferit, iar el se odihnește mai mult timp, mai ales după mese.

„Avem întâlniri [veterinare] regulate cu el, iar examinările au arătat întotdeauna că se descurcă bine pentru vârsta sa înaintată”, spune Costa.

Durata medie de viață pentru un Rafeiro do Alentejo,un câine paznic de animale originar din Portugalia, este de 12 până la 14 ani, conform dailypaws.

Mama lui Bobi, Gira, a trăit până la 18 ani. De asemenea, un alt câine al familiei Costa, Chicote, a ajuns la 22 de ani.

Guiness a consultat Serviciul Medical Veterinar al municipalității din Leiria pentru a verifica vârsta lui Bobi. Aceștia au confirmat data nașterii sale: 11 mai 1992.

Costa a mai declarat pentru Guiness că: „Bobi este special pentru că privindu-l este ca și cum mi-aș aminti de oamenii care au făcut parte din familia noastră și care, din păcate, nu mai sunt aici, cum ar fi tatăl meu, fratele meu sau bunicii mei care au părăsit deja această lume. Bobi reprezintă acele generații”.