Sari la conținut
Home » Uluitor! O cățelușă din rasa Marele Danez a născut peste 20 de cățeluși

Uluitor! O cățelușă din rasa Marele Danez a născut peste 20 de cățeluși

sursă foto: msn.com

O cățeluși din rasa Marele Danez în vârstă de doi ani a surprins pe toată lumea și a născut 21 de cățeluși. Pe numele ei Namine, cățelușa a avut nevoie de 27 de ore pentru a termina de născut ”marele ei număr” de puiuți de câine.

Proprietara ei, Tanya Dubbs, din Virginia, intenționează să vândă cățelușii, iar banii obținuți îi va dona pentru o cauză nobilă.

Un câine din rasa Marele Danez a adus pe lune 21 de căței

Iubitorii de animale în specila cei care au o slăbiciune pentru câini au rămas șocați la aflarea vestii cum că un exemplar din rasa Marele Danez a dat naștere unui număr record de pui, 21 de căței a adus pe lume Namine  după un lung travaliu de 27 de ore.  Cățelușa în vârstă de doi ani și-a copleșit stăpâna, Tanya Dubbs din Pocahontas. 

Marele Danez care a născut 21 de pui; sursă foto: kenoshanews.com
Marele Danez care a născut 21 de pui; sursă foto: kenoshanews.com

Deși Tanya se aștepta ca această cățelușă de talie mare să aibă în jur de 13 maxim 14 pui, nici nu i-a trecut prin cap că a sa cățelușă va naște aproape două duzini. Namine a avut nevoie de mai mult de o zi pentru a termina de adus pe lume cei 21 de pui ai săi, însă, din păcate doi dintre ei au murit din păcate la scurt timp după naștere.

cățelușa eroină care a născut 21 de puiuți; sursă foto: cnn.com
cățelușa eroină care a născut 21 de puiuți; sursă foto: cnn.com

Vorbind pentru un post local de televiziune, proprietara cățelușei, Tanya a precizat că : „Dintre toți puii ei, toți aveau peste o livră (jumătate de kilogram), cu excepția a doi dintre ei. 

‘Unul avea 0,94 uncii și celălalt 0,98 uncii. A doua zi i-am cântărit și toți luaseră între două și cinci uncii’. Proprietara câinelui știa că Marele Danez va avea mulți pui, dar nu se aștepta la 21. 

puiuții născuți de cățelușa eroină; sursă foto: cnn.com
puiuții născuți de cățelușa eroină; sursă foto: cnn.com

Tanya a explicat că a crezut că Namine va avea 13 sau 14, dar atunci când câinele ei a adus pe lume 16 și apoi încă unul, a știut că nu a terminat încă.  În medie o cățelușă poate aduce pe lume de la un pui de câine variază de la 12 pui, în general rasele mai mari au mai mulți. Este și cazul cățelușei Tia, un mastiff napolitan care a născut în 2004, peste douăzeci de puiuți.

Recordul mondial Guiness este de deținut de Tia, o cățelușă care a născut 24 de pui

 În prezent recordul mondial Guinness pentru cei mai mulți câini născuți, este deținut de Tia, cățelușa cu 24 de pui născuți. Tanya a dezvăluit, de asemenea, că anul trecut, Namine a ieșit din casă și s-a rănit. Ea a dezvăluit că ochiul câinelui de talie mare a fost sfâșiat și că avea o cicatrice pe o parte. 

cățelușa eroină: sursă foto; cnn.com
cățelușa eroină: sursă foto; cnn.com

Tanya a spus: „Ea este încă aici, ne-am recuperat fata”. ‘Stăteam pe pat și ea era cu mine. Vorbeam cu o prietenă și am auzit un jet de lichid și m-am uitat și am spus că mai avem un cățeluș’, a povestit Tanya pentru presă. 

Stăpâna câinelui a explicat că va vinde cățeii după ce vor fi înțărcați de Namine, în câteva săptămâni. Proprietara a adăugat că banii pe care îi va face din vânzarea primului cățeluș vor merge la adăpostul de animale din Tazewell County. 

Potrivit American Kennel Club, Marele Danez (Great Dane) este cunoscut ca fiind una dintre cele mai mari rase de câini. Aceștia cântăresc adesea între 99 și 200 de kilograme și au o înălțime de un metru și jumătate, informează dailymail.co.uk.