Sari la conținut
Home » Cei mai tari câini din lume! De la un Setter englez cu o limbă uriașă la un Mare Danez. Patrupezii cu recorduri mondiale Guinness

Cei mai tari câini din lume! De la un Setter englez cu o limbă uriașă la un Mare Danez. Patrupezii cu recorduri mondiale Guinness

fasingur.info

Săptămâna trecută, un câine a obținut recordul Guinness World Record pentru cea mai lungă limbă de animal

Dar nu este singurul cățel care a obținut un loc râvnit în cartea recordurilor. Fiecare câine este special, dar unii dintre ei și-au făcut cu adevărat lătrat realizând imposibilul. Lăsând glumele la o parte, la începutul săptămânii trecute, un Setter englez a primit recordul Guinness „pentru că are cea mai lungă limbă de câine – măsurând 9,49 cm (3,74 inch).

Dar nu este singurul canin care a obținut un loc râvnit în cartea recordurilor, deoarece, în 2011, un Mare Danez de 2,23 m (7 picioare și 4 picioare), pe nume Zeus, a fost numit cel mai înalt câine din toate timpurile.

  1. Cea mai lungă limbă de câine din lume

Una dintre cele mai noi intrări în Cartea Recordurilor Guinness ar putea să-ți dea o pupătură de la aproape o treime de metru distanță. Bisbee, în vârstă de trei ani, din Tucson, Arizona, a devenit deținătorul recordului mondial pentru că are cea mai lungă limbă canină chiar săptămâna aceasta.

câinele cu cea mai mulngă limbă dim lume
câinele cu cea mai lungă limbă din lume

Măsurând 9,49 cm (3,74 inci), limba lui Bisbee este mai lungă decât o acadea de gheață și îi iese din gură ca o

bucată de șuncă atunci când gâfâie. El a preluat titlul de la Mochi, deținătorul precedent al recordului, un St. Bernard din Sioux Falls, Dakota de Sud, care avea o limbă lungă de 7,3 cm.

Limbile câinilor servesc drept regulatori esențiali de căldură, iar cu cât este mai lungă, cu atât mai multă suprafață este disponibilă pentru ca umiditatea să se evapore și să răcorească cățelul.

  1. Cel mai înalt câine din toate timpurile: un Mare Danez

În 2011, un Mare Danez pe nume Zeus a călcat în picioare pentru a revendica titlul de cel mai înalt câine din toate

timpurile. Gargantuosul câine de vânătoare avea o înălțime de 1,1 m (44 de inci) la umăr și 2,23 m (7 picioare și 4 inci) atunci când stătea în picioare pe picioarele din spate.

Cel mai înalt câine din lume
Cel mai înalt câine din lume

El a doborât recordul anterior, deținut de un alt Mare Danez numit Giant George, cu un centimetru. Proprietara Denise Doorlag, care locuia în Otsego, Michigan, SUA, a declarat că Zeus era atât de uriaș, încât

copiii mici credeau că este un cal. ”Noi primeam frecvent întrebări de genul ”Hei, aveți o șa pentru calul ăla sau e un câine sau e un ponei? Unii oameni sunt pur și simplu năuciți. A fost foarte amuzant” a declarat proprietara câinelui.

Masivul câine cântărea 70 kg și mesteca 14 kg de mâncare pentru câini în fiecare zi.  Din păcate, Zeus a murit în 2014, imediat după ce a împlinit șase ani, dar numele său se află încă în Cartea Recordurilor Guinness, deoarece niciun câine nu l-a întrecut în înălțime.

Cu toate acestea, anul trecut, un alt danez a primit recordul pentru cel mai înalt câine mascul în viață din lume și se numea tot Zeus. El măsoară 1,05 m și trăiește în Bedford, Texas, SUA, împreună cu stăpâna sa, Brittany Davis. Ea spune că este costisitor să hrănești un câine atât de mare, Zeus consumând douăsprezece căni de hrană pentru câini de rasă mare  dimineața și alte șase după-amiaza pentru. Când are chef aleargă în jurul lui timp de 30 de

secunde și sare pe scaunul lui odată ce obosește, a spus Brittany.

Ea a adăugat că, ocazional, mai mănâncă un ou prăjit, sau răsfățul său preferat dintotdeauna:

cuburi de gheață.

  1. Cea mai lungă coadă la un câine

Când câinele irlandez Keon, în vârstă de cinci ani, dă din coadă, ar fi bine să fii atent – pentru că aceasta are o

lungime de 30,2 inci (76,7 cm). Cățelul, care locuia cu stăpâna Ilse Loodts în Westerlo, Belgia, a obținut recordul Guinness World Record pentru cea mai lungă coadă la un câine în 2015. Ilse a solicitat recordul atunci când fiii ei și-au dat seama că coada lui Keon o depășea pe cea a deținătorului precedent al recordului, un alt câine lup, cu 1,7 inci (4,3 cm).

patrupedul cu cea mai mulngă coadă din lume
patrupedul cu cea mai lungă coadă din lume

A fost nevoie de un medic veterinar pentru a lua măsurarea, care trebuia să fie de la vârful osului cozii până la vârf și nu includea blana.