Sari la conținut
Home » Câinele și planul de evacuare. Cum procedați în caz de incendiu

Câinele și planul de evacuare. Cum procedați în caz de incendiu

Câinele și planul de incendiu

Sunt câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă pregăti câinele pentru un posibil incendiu în casă. Puneți autocolante de alertă în caz de urgență pe ușile sau pe ferestre. Pompierii vor ști că aveți animale de companie în interior care au nevoie să fie salvate.

Pe autocolant, nu uitați să scrieți tipurile și numerele de animale de companie pe care le aveți, precum și numărul de telefon al veterinarului dumneavoastră. Acest lucru este deosebit de important în cazul în care un incendiu izbucnește când nu sunteți acasă.

Câinele tău se va ascunde

Câinele tău ar putea fugi să te caute dacă are loc un incendiu. Dacă animalul de companie este stresat, ar putea încerca să se ascundă. O variantă periculoasă într-o situație în care trebuie să ieșiți rapid. Țineți cont de zonele în care s-ar putea ascunde în cazul unui incendiu.

Trebuie să fie microcipat și actualizați informațiile. În acest fel, dacă pierdeți câinele, acesta poate fi scanat și returnat la dumneavoastră atunci când este găsit. Asigurați-vă că poartă întotdeauna o zgardă cu plăcuțe de identificare care au informații actualizate. Acest lucru vă poate ajuta să vă reîntâlniți cu câinele în cazul în care vă despărțiți.

Construirea unui kit de dezastru pentru animalele de companie. Câinele dumneavoastră în caz de incendiu
În cazul unui incendiu, veți dori să plecați cât mai repede și în siguranță. De îndată ce observați primele semne ale unui incendiu puneți în aplicare planul de urgență.

Kitul de urgență va salva câinele

Este util să păstrați un mic go-bag într-un loc ușor accesibil cu articole de urgență și documente pentru câinele dumneavoastră. Păstrați o lesă pentru câinele dumneavoastră lângă fiecare ușă pe care ar putea fi nevoie să o evacuați, împreună cu un transport pentru câinele dumneavoastră sau alte animale de companie. Ce trebuie să conțină trusa de salvare:

Hrană pentru câini pentru două săptămâni; Medicamente; Apă în recipiente impermeabile; Boluri de mâncare și apă rezistente la vărsare; Un transportor de călătorie pentru câine cu așternut pentru câine și pături sau prosoape pentru câinele dvs.; Un desfăcător de conserve pentru hrana pentru câini; O lesă, un ham pentru câini și o zgardă pentru câini cu plăcuțele de identificare a câinelui

Trusă de prim ajutor pentru câini

Trusa de prim ajutor trebuie să conțină următoarele: Saci pentru mizerie și orice alte articole de curățare și de oliță pentru câine; Articole care să vă ajute să vă păstrați animalul de companie calm; Jucării pentru câini.

Îți amintești exercițiile de incendiu din școală? A le face acasă este de fapt o modalitate excelentă de a vă ajuta pe dumneavoastră și pe animalul de companie să vă pregătiți pentru o situație de urgență.Să sperăm că, dacă este obișnuit cu procedura, va ști ce trebuie să facă, iar tu te poți simți mai încrezător că puteți ieși în siguranță împreună.

Știți cum să ieșiți pe ușă și să vă îndepărtați rapid de casă. Cronometrați cât timp vă ia să vă găsiți câinele în casă, să îi puneți lesa, să luați orice provizii de urgență sau sac de plecare și să ieșiți din casă. Stabiliți un loc de întâlnire cu ceilalți membri ai familiei după ce vă evacuați și asigurați-vă că toată lumea știe cum să scoată animalele de companie în siguranță, precum și pe ei înșiși.

Tehnici de dresaj pentru câini în caz de urgență

Dacă locuiți într-o clădire de apartamente, asigurați-vă că câinele dumneavoastră se simte confortabil coborând pe ieșirile de incendiu sau pe scări din timp. În timpul exercițiilor, ieșiți din clădire pe scări. În cazul unui incendiu real, nu veți putea folosi liftul.

De asemenea, este util să exersați abilitățile de bază de ascultare ale câinelui dumneavoastră, nu doar pentru această situație. Câinele înțelege indicațiile și lucrați bine împreună, veți putea, de asemenea, să vă descurcați mai ușor în situații neașteptate.

Va trebui să exersați în mod regulat manierele câinelui la ușă și să vă asigurați că acesta știe să vină atunci când este chemat. Învățarea unei chemări puternice și exersarea regulată vă ajută să vă găsiți rapid câinele în casă în caz de urgență, în timp ce asigurându-vă că nu se aruncă pe ușă veți împiedica câinele să se piardă, potrivit akc.org.