Sari la conținut
Home » Suplimente pentru câini. Când le oferim

Suplimente pentru câini. Când le oferim

Majoritatea medicilor veterinari și nutriționiștilor canini sunt de acord că principalele alimente pentru câini sunt bune pentru a satisface nevoile câinelui, iar banalele suplimente nu sunt necesare.

Cu toții ne dorim ca animalele noastre să fie cât mai sănătoase  și longevive posibil. Este perfect logic să îi hrănim bine. Dar poate aceeași mâncare pe care o punem în bol în fiecare zi să satisfacă 100% din nevoile alimentare ale câinilor noștri? Probabil că poate și probabil că o face.

sursă foto: Happy Puppy Site
heterocromia cainilor; sursă foto: Happy Puppy Site

Așadar, dacă hrana pentru câini este formulată pentru vârsta și greutatea câinelui dumneavoastră sunt șanse să nu aveți nevoie să vă faceți griji în privința suplimentelor.

Suplimente, când să le dau câinelui meu

Există unele situații în care suplimentele alimentare ar putea merita o privire. Semne de avertizare: o blană ternă și fragilă; piele uscată și descuamată; schimbare radicală și rapidă a greutății ; Nivel scăzut de energie.

Încercați mai întâi să schimbați hrana pentru câini. Dacă acest lucru nu pare să ajute, vizitați medicul veterinar pentru a exclude orice problemă medicală. Întrebați-l pe veterinar dacă suplimentele ar putea ajuta. Asigură-te că  este de acord cu orice plan pe care l-ai putea avea înainte de a deschide prima sticlă.

De ce pot fi sau nu, necesare suplimentele

Cele mai frecvente trei argumente folosite pentru a justifica suplimentele sunt alergiile, malabsorbția și mâncarea gătită. Dar luați în considerare următoarele aspecte.

Alergiile par să fie în creștere la câini, spun unii experți. Dar suplimentele ar avea un efect redus asupra afecțiunii de bază. Dacă suspectați alergii, faceți să fie verificate de către medicul veterinar.

sursă foto: This Old House
2 câini care sapă; sursă foto: This Old House

Malabsorbția este o afecțiune rară care împiedică capacitatea câinelui de a absorbi substanțele nutritive din alimente. Medicul veterinar poate testa malabsorbția și poate prescrie medicamente speciale pentru a o trata. Însă, nu este ceva ce ar trebui să încercați să diagnosticați sau să remediați singur.

Propria hrană pentru câini

Mâncarea gătită nu înseamnă neaparat mâncare proastă. Mulți producători de suplimente susțin că mâncarea gătită pe care o dăm câinilor noștri și-a pierdut o parte din valoarea nutritivă sau din digestibilitate. Nu este chiar așa de mult.

Sursa predominantă de carbohidrați din porumb, orz, orez și ovăz este amidonul. Atunci când amidonul este gătit, devine de fapt mai digerabil, nu mai puțin. Câinii pot utiliza aproape 100% din amidonul gătit, dar doar 60% din amidonul necopt.

Unii oameni optează să își facă propria hrană pentru câini în loc să le dea suplimente alimentare. Dacă vă decideți să urmați această cale, asigurați-vă că împărtășiți planul de dietă cu medicul veterinar sau cu un nutriționist canin pentru a vă asigura că îndeplinește toate aceste cerințe zilnice minime, potrivit dogtime.com.