Sari la conținut
Home » Un medic deține cea mai înaltă pisică din lume. A intrat în Cartea Recordurilor

Un medic deține cea mai înaltă pisică din lume. A intrat în Cartea Recordurilor

Un medic deține cea mai înaltă pisică din lume. Aceasta se numește Fenrir și a intrat în cartea recordurilor, obținând titlul de cea mai înaltă pisică domestică în viață, cu o înălțime de 47,83, înregistrată în momentul în care se ridică în două lăbuțe.

Fascinanta pisică aparține unui medic din Farmington Hills, Michigan, SUA, pe numele său  William John Powers.

Fenrir este o pisică Savannah

Un medic deține cea mai înaltă pisică din lume, ea fiind recunoscută de Asociația Internațională a Pisicilor ca aparține unei rase domestice. Bunicul său, un Serval pe nume Kongo, era o pisică sălbatică înaltă și a transmis înălțimea sa urmașilor săi.

O pisică Savannah rezultă din încrucișarea dintre o pisică domestică și un serval, o pisică sălbatică africană de talie medie, cu urechi mari.

Această încrucișare neobișnuită a devenit populară în rândul crescătorilor la sfârșitul anilor 1990, iar în 2001 TICA a acceptat-o ca o nouă rasă înregistrată.

În ciuda faptului că este descendent al unei feline sălbatice, Fenrir este excepțional de înalt pentru rasa sa, fiind cu un centimetru mai înalt decât pisicile Savannah de talie medie, care măsoară de obicei între 14 și 17 centimetri înălțime. Și este încă în creștere.

Americanul mai deține o altă pisică intrată în Cartea Recordurilor

După ce i-au murit două pisici, Arcturus și Cygnus, ambele intrate și ele în cartea recordurilor, acum are alte două, ambele deținătoare de recorduri. Acestea sunt Fenrir și Altair. Ultima este recunoscută și deține titlul record pentru cea mai lungă coadă a unei pisici domestice în viață.

Altair este o pisică Maine Coon, a cărei coadă luxuriantă măsoară 40,83 cm, însă nu o întrece, deocamdată, pe Cygnus, care deține în continuare titlul recordului pentru cea mai lungă coadă a unei pisici domestice, cu o coadă care măsoară uimitorul 44,66 cm.

Nici Fenrir nu îl întrece pe fratele său, Arcturus, dar ar putea chiar să îl depășească, fiindcă este încă în creștere.

Arcturus deține în continuare titlul de cea mai înaltă pisică domestică din lume

Cu o înălțime de 48,4 cm, Arcturus a deținut anterior același titlu de record în 2016 și deține în continuare titlul de cea mai înaltă pisică domestică din toate timpurile.

„Am ținut un grafic de creștere a ambelor pisici, iar Fen a fost cot la cot cu Arcturus pe tot parcursul creșterii sale”, a declarat Will, potrivit guinnessworldrecords.com.

„De asemenea, îl hrănesc pe Fenrir cu aceeași dietă specială pe care am dezvoltat-o pentru Arcturus, așa că, având o genetică similară și același mediu, nu este surprinzător că a crescut atât de masiv.”

Will, care a avut mai multe feline de-a lungul anilor, l-a adoptat pe Fenrir când acesta avea doar 12 săptămâni.

„Arcturus a decedat într-un incendiu tragic în casă, în urmă cu cinci ani, la scurt timp după ce și-a obținut recordul, iar părinții săi, Dream și Myst, nu au mai putut concepe și avea alți pisoi după aceea, până aproximativ doi ani mai târziu, când Myst a rămas din nou însărcinată în mod neașteptat”, a declarat Will.

„S-au născut doi băieți, Fenrir și Corvus, ambii fiind frați ai lui Arcturus. I-am adoptat pe ambii pisoi.”

Pentru că este mult mai mare decât alte pisici Savannah, Fenrir este adesea confundat cu alte rase. „Uneori, oamenii îl văd și cred că este o panteră mică, o pumă sau un ocelot”, a spus Will.

„Acest lucru îi poate speria de fapt pe oameni și se îndepărtează de el de frică, dar odată ce le explic că este o pisică de terapie și că este foarte prietenoasă, oamenii sunt încântați să se apropie de el.”

 Fenrir își dă frâu liber acasă, jucându-se uneori de-a v-ați ascunselea și alergându-l pe Will prin casă

„Uneori, atunci când îl urmăresc, dacă simte că este pe cale să fie prins, sare brusc într-o cutie sau într-un recipient pentru a se ascunde ca și cum nu l-aș putea vedea, dar recipientul este de obicei mult prea mic pentru el și am câteva fotografii amuzante cu el încercând să se forțeze să intre în cutii de jumătate din mărimea lui.”

Deși Will a fost încântat să afle că Fenrir a fost recunoscut pentru înălțimea sa record, a recunoscut că vestea a fost foarte emoționantă.

În 2017, casa lui Will din Farmington Hills, Michigan, a luat foc, luând în mod tragic viețile pisicilor sale Cygnus, un Maine Coon argintiu care deținea recordul pentru cea mai lungă coadă la o pisică domestică în viață, și Arcturus.

„Pentru cineva atât de obsedat de pisicile sale să aibă nu unul, nu două, ci patru animale deținătoare ale titlului Guinness World Records într-o singură viață este puțin suprarealist, nu-i așa?”, a declarat Will.

Will crede că recunoașterea realizărilor lui Fenrir l-a ajutat să își refacă viața și speră că noua faimă dobândită de felină va îmbunătăți gradul de înțelegere a lumii cu privire la pisicile hibride.