Sari la conținut
Home » Felina care descoase toate ițele politicii! ”Clopoțica”, pisicuța care schimbă primari și funcționari publici cât ai zice „miau”

Felina care descoase toate ițele politicii! ”Clopoțica”, pisicuța care schimbă primari și funcționari publici cât ai zice „miau”

sursă foto: Facebook.com; Ciprian Mane- subprefectul din Galați

Prefectura din Galați are un locatar puțin mai…pufos. Este vorba de o pisicuță care spre deosebire de consilieri, participă la negreșit la toate ședințele și inspectează toate birourile pentru a se asigura că lucrurile merg șnur. Clopoțica este un exemplar fabulos care de mai bine de un deceniu își duce veacul în sediu instituției.

Clopoțica a fost salvată de pe un șantier de construcții, în urmă cu 11 ani de o angajată a Prefecturii Galați. Funcționara a preluat-o în stare gravă. Felina abia mai respira și era plină de răni pe tot corpul. Lucrurile au luat o turnură favorabilă pentru Clopoțica, a primit îngrijirile necesare și a avut parte din plin de iubire și răsfăț. Între timp a devenit alintata Prefecturii.

sursă foto: adevarul.ro; Clopoțica pisica din Prefectura Galați
sursă foto: adevarul.ro; Clopoțica pisica din Prefectura Galați

Pisica adoptată în urmă cu 11 ani este adorată de toți funcționarii

În tot acest timp, în cei 11 ani de când se perindă pe holurile instituției, pisica adoptată   a făcut cunoștință cu politicieni de seamă de la prefecți, parlamentare, președinți de consilii județene până la primari și ambasadori.

Ne întâlnim câteodată pe holurile Prefecturii sau mă vizitează prin birou. Cine a vizitat Palatul Administrativ din Galați a zărit-o. Nu se sfiește să apară în Sala Mare în timpul ședințelor. Vine, inspectează, se așează cuminte într-un colț sau pleacă imediat. Eu cred că e extrem de înțeleaptă… de fapt nici nu ar putea fi altfel, după cât de multe a văzut și a auzit în decursul timpului.

A cunoscut mulți prefecți, parlamentari, președinți de consilii județene, primari, miniștri, ambasadori, membri ai guvernului, persoane publice sau oameni care au ajuns prin Prefectură. E simbolul instituției si are o vibrație aparte”, a descris-o Ciprian Manea, subprefectul din Galați, pe pagina personală de Facebook.

sursă foto: adevarul.ro; Pisica este răsfățată și iubită de toți funcționarii Prefecturii
sursă foto: adevarul.ro; Pisica este răsfățată și iubită de toți funcționarii Prefecturii

În vârstă de 15 ani, spun reprezentanții Prefecturii, pisica va mai rămâne mult timp pentru a ”superviza și investiga” tot ce se întâmplă în instituție.

Clopoțica este o pisică în vârstă de 15 ani

Chiar și Anca Dragu, fosta președintă a Senatului s-a pozat cu faimoasa pisică Clopoțica. 

sursă foto: adevarul.ro; Anca Dragu și Clopoțica, pe holurile Prefecturii Galați
sursă foto: adevarul.ro; Anca Dragu și Clopoțica, pe holurile Prefecturii Galați

Având în vedere că cea mai longevivă pisică înregistrată în Cartea Recordurilor a trăit 38 de ani și 3 zile, se vor mai spune multe povești despre ea. Va superviza în următorii trei ani lucrările ce vor fi efectuate în Palatul Administrativ, în cadrul proiectului finanțat prin PNRR.(n.r. programul Național de Redesare și Reziliență). Cunoaște toate cotloanele Prefecturii. Mie mi-e tare dragă.

Are o energie bună și dă dovadă de mult caracter. Știe povești, intrigi, conspirații… Mi se pare că e ca un spirit înțelept, care veghează ca lucrurile să se desfășoare în legalitate”, a adăugat Ciprian Manea, subprefectul de Galați.

De fapt, Clopoțica a devenit atât de faimoasă încât și-a făcut prieteni și în afara instituției. 

sursă foto:adevarul.ro; Pisica este răsfățata Prefecturii
sursă foto:adevarul.ro; Pisica este răsfățata Prefecturii

Persoane importante care au venit în instituție, nu și-au cenzurat emotia și bucuria de a vedea această pisică. Sunt și oameni simpli care vin să o vadă – o bătrânică vine din când în când să îi aducă ceva bun de mâncare, o strigă pe scările exterioare de la intrarea principală, iar ea vine și se bucură de întâlnire. În fapt, dincolo de funcții și roluri efemere pe care le avem în viață, suntem oameni, iar eu cred cu tărie că această pisică se află aici cu un scop”, ne spune Ciprian Manea.