Sari la conținut
Home » Prima rasă de pisică românească. Ce exemplar frumos!

Prima rasă de pisică românească. Ce exemplar frumos!

Prima rasă de pisică românească. Ce exemplar frumos!

Prima rasă de pisică românească. După ce au fost recunoscute și apreciate rasele de câini ciobănești mioritic, bucovinean și carpatin, a venit momentul ca prima rasă de pisici românească să primească recunoașterea la nivel mondial.

Această rasă poartă numele de „Transylvanian” și este pe cale să fie oficial recunoscută de către specialiștii internaționali. A câștigat inimile iubitorilor de pisici din întreaga lume și exemplarele ei se vând cu prețuri de aproximativ o mie de euro.

Prima rasă de pisică românească

Acesta este Little Wolf, un pisoi în vârstă de patru luni, aparținând rasei Transylvanian. Cu toate că nu va mai rămâne mult timp alături de noi, deoarece în curând va pleca în Marea Britanie pentru a se alătura noului său stăpân.

Rasa Transylvanian se află în proces de recunoaștere la nivel global. Aceste pisici au un temperament absolut uimitor, prezentând un aspect apropiat de cel al lupilor și o colorație similară.

Cu toate acestea, ele sunt cunoscute pentru temperamentul lor extrem de iubitor, liniștit și lipsit de agresivitate. Crescătorii de pisici din rasa Transylvanian se găsesc deja în țări precum Elveția, Germania, Marea Britanie. În curând și în Statele Unite, conform declarațiilor lui Alex Elian, un crescător de pisici.

În plus, o altă rasă neobișnuită și tot mai populară printre iubitorii de pisici este Cornish Rex. Pe lângă caracteristicile sale blânde, iubitoare și jucăușe, această rasă atrage atenția prin blana sa care seamănă cu cea a mielului.

 Cornish Rex ocupă primul loc în clasamentul mondial

Cornish Rex ocupă primul loc în clasamentul mondial pentru această rasă de pisici. Blana sa de miel este expresivă și foarte bine conturată, iar acest aspect este remarcat de către Alex Elian, un crescător de pisici.

La o competiție internațională dedicată pisicilor, desfășurată în aceste zile la Iași, au luat parte peste 130 de exemplare din 20 de rase diferite. Printre participanți, s-a remarcat și prezența lui Winter, un motan de rasă Maine Coon, care este cea mai mare rasă de pisici domestice din lume.

Winter este deja un campion mondial. Legătura sa cu stăpâna sa, Valentina, este atât de puternică încât aceasta a traversat întreaga lume pentru a-l avea alături.

Winter este un exemplar de rasă Maine Coon, originar dintr-o felină renumită din Siberia. Drumul său către casa sa actuală a implicat un zbor de la locul său de naștere până în Moscova. Urmat de patru zile de călătorie cu mașina.

Cu toate că prezintă un aspect sălbatic, Maine Coon-ii sunt cunoscuți pentru blândețea lor. Și pentru temperamentul asemănător cu cel al câinilor. Aceștia vin către oameni, ascultă și înțeleg, a subliniat Valentina Abuhnoaei, care este crescătoare de pisici, conform stirilekanld.ro.