Sari la conținut
Home » Legi noi în Spania cu privire la animalele de companie! Care sunt aspectele?

Legi noi în Spania cu privire la animalele de companie! Care sunt aspectele?

Bebelușii sunt mai sănătoși dacă au animale în preajmă animale!

Legi noi în Spania cu privire la animalele de companie! O nouă lege din Spania, concepută pentru a pune capăt relelor tratamente și abandonării animalelor, a intrat în vigoare vineri în această țară.

Noua lege, aprobată în martie, aduce mai multe schimbări importante pentru binele animalelor de companie.

Legi noi în Spania cu privire la animalele de companie!

Interzicerea vânzării în magazine: Legea interzice vânzarea de câini, pisici și dihori în magazinele dedicate animalelor de companie. Aceasta este o măsură menită să promoveze adopția responsabilă și să reducă comerțul ilegal de animale.

Interzicerea zgărzilor electronice sau punitive: Legea interzice utilizarea zgărzilor electronice sau altor dispozitive punitive pentru câini. Aceasta este o măsură de protecție împotriva tratamentelor inumane sau abuzive.

Sterilizarea pisicilor: Noua lege face obligatorie sterilizarea pisicilor, cu excepția cazurilor în care felinele sunt vizate de un permis de reproducere. Această măsură vizează controlul populației de pisici și reducerea abandonului.

Excluderea câinilor de muncă: Legea exclude câinii de vânătoare și alte animale de muncă. Inclusiv cele folosite în luptele cu tauri, de la unele dintre aceste reguli. Acest lucru a stârnit controverse, deoarece unii consideră că legea ar fi trebuit să se aplice tuturor animalelor.

Legea include măsuri menite să prevină abandonul animalelor

Prevenirea abandonului: Legea include măsuri menite să prevină abandonul animalelor, cum ar fi cursuri obligatorii pentru proprietari despre îngrijirea animalelor și cerința de a deține o asigurare de răspundere civilă.

Există și critici la adresa legii. Unul dintre aspectele contestate este formularea referitoare la eutanasie, care ar putea să împiedice sacrificarea animalelor bolnave. Chiar și în cazuri în care acestea suferă și nu pot fi tratare corespunzător din punct de vedere financiar.

Cu peste 280.000 de animale de companie abandonate în Spania în 2022, această lege reprezintă un pas semnificativ în direcția protejării și îmbunătățirii vieții animalelor de companie.

Cu toate acestea, există încă aspecte care necesită clarificări și ajustări și se așteaptă ca un guvern funcțional să emită detalii specifice pentru implementarea legii în întreaga țară, conform stiripesurse.ro.

Etichete: