Sari la conținut
Home » Vrei ca pisica ta să aibă o blană superbă! Un mic îndrumar pentru a duce podoaba capilară a felinei la alt nivel

Vrei ca pisica ta să aibă o blană superbă! Un mic îndrumar pentru a duce podoaba capilară a felinei la alt nivel

sursă foto: cauta.vet; cum să menții blana pisicii

Blana pisicii tale pare ternă și lipsită de viață? Vă luptați cu încurcăturile? Vrei să afli secretul unei blănuri moi și sănătoase?

Nu căutați mai departe! Ia-ți peria pentru pisici și pregătește-te să duci blana pisicii tale la următorul nivel! În acest articol, vei descoperi câteva modalități simple de a menține blana pisicii tale la cea mai bună înfățișare, de la dietă și îngrijire până la factori de mediu și suplimente.

sursă foto:pethelpful.com; Să păstrezi blana pisicii tale moale și pufoasă este mult mai ușor decât crezi
sursă foto:pethelpful.com; Să păstrezi blana pisicii tale moale și pufoasă este mult mai ușor decât crezi

Cu sfaturi și ponturi despre cum să periezi, să faci baie și să tunzi blana pisicii tale, precum și să depistezi și să previi problemele comune ale blănii, acest ghid este o lectură obligatorie pentru orice proprietar de pisică.

O dietă de înaltă calitate menține blana piscii la cea mai bună înfățișare

Dieta pisicii joacă un rol crucial în menținerea sănătății blănii sale. Asigură-te că primește toate substanțele nutritive de care are nevoie, hrănind-o cu o dietă bogată în proteine și săracă în carbohidrați. Acest lucru va contribui la menținerea blănii lor strălucitoare și sănătoase.

sursă foto: pethelpful.com; Hrănirea pisicii tale cu o dietă sănătoasă este foarte importantă pentru blana lor
sursă foto: pethelpful.com; Hrănirea pisicii tale cu o dietă sănătoasă este foarte importantă pentru blana lor

Luați în considerare posibilitatea de a vă consulta cu medicul veterinar pentru a ști care este dieta potrivită pentru micuța felină. De asemenea, puteți încerca să experimentați cu diferite tipuri de hrană pentru a vedea ce funcționează cel mai bine pentru pisica dumneavoastră. O dietă bună poate preveni, de asemenea, ca afecțiunile pielii să le afecteze blana

Periați-le blana în mod regulat

Periajul periodic al blănii pisicii dumneavoastră este un aspect esențial al îngrijirii. Aceasta poate ajuta la îndepărtarea murdăriei, a resturilor și a părului liber și distribuie uleiurile din piele în toată blana, menținând-o strălucitoare și sănătoasă.

Puteți folosi o perie slicker sau un pieptene de metal pentru a îndepărta încurcăturile și a distribui uleiurile din piele pe toată blana. Periajul ajută, de asemenea, la îndepărtarea părului mort, prevenind apariția maturilor și a ghemotoacelor de păr.

Pisicile sunt printre cele mai curate animale de companie

Deși pisicile sunt în general animale de companie foarte curate și nu au nevoie să fie îmbăiate des, o baie din când în când poate ajuta la îndepărtarea murdăriei și a uleiurilor care se pot acumula pe blana lor. O baie poate ajuta, de asemenea, la îndepărtarea oricărui păr și a altor alergeni care pot fi prezenți în blană.

sursă foto:pethelpful.com; Periajul pisicii tale este foarte important pentru a menține o blană grozavă
sursă foto:pethelpful.com; Periajul pisicii tale este foarte important pentru a menține o blană grozavă

Cu toate acestea, este esențial să folosiți un șampon blând specific pentru pisici, deoarece șampoanele obișnuite pot fi dure pentru pielea lor. De asemenea, puteți folosi un balsam pentru a le menține blana strălucitoare și descurcată după baie.

Tundeți-le blana

Este posibil ca pisicile cu părul lung să aibă nevoie să le fie tunsă blana pentru a evita ca aceasta să devină mată sau încâlcită. Acest lucru este deosebit de important în jurul picioarelor, a cozii și a burții, deoarece aceste zone sunt mai predispuse să se împleticească. Le puteți tunde blana folosind foarfece sau mașini de tuns, dar este esențial să nu le tăiați prea aproape de piele. De asemenea, puteți cere medicului veterinar o recomandare pentru un îngrijitor profesionist.

Un mediu cald și confortabil va asigura un aspect deosebit blănii pisicii

Păstrarea pisicii calde și confortabile poate ajuta la prevenirea pielii uscate, descuamate și a blănii terne. Pisicile au tendința naturală de a căuta locuri calde, așa că asigurați-vă că au un pat confortabil sau un loc însorit în care să doarmă. De asemenea, evitați să vă păstrați casa rece sau uscată, deoarece acest lucru poate provoca piele uscată și blană mată.

sursă foto:pethelpful.com; Oferirea pisicii tale o baie ocazională poate fi de ajutor
sursă foto:pethelpful.com; Oferirea pisicii tale o baie ocazională poate fi de ajutor

Pisicile trebuie să rămână hidratate pentru a-și menține pielea și blana sănătoase, așa că asigurați-vă că au acces la multă apă proaspătă. Este important să le păstrați bolul de apă curat și plin cu apă proaspătă. De asemenea, puteți lua în considerare achiziționarea unei fântâni de apă, deoarece unele pisici sunt mai înclinate să bea apă curentă.

Acizii grași Omega-3, cum ar fi uleiul de pește, pot ajuta la menținerea blănii pisicii strălucitoare și sănătoasă. Aceste suplimente pot fi găsite sub formă de capsule sau lichide și pot fi adăugate în hrana pisicii dumneavoastră. Cu toate acestea, este important să vă consultați medicul veterinar înainte de a începe orice supliment nou, deoarece unele pisici pot avea alergii sau sensibilități la anumite ingrediente.

Evitarea stresului

Reducerea la minimum a stresului asupra pisicii dumneavoastră poate afecta pozitiv blana și sănătatea generală a acesteia. Crearea unui mediu sigur și confortabil pentru pisica dumneavoastră și respectarea limitelor acesteia atunci când interacționează cu străinii sau cu alte animale poate reduce semnificativ nivelul de stres. Acest lucru va duce la o blană mai sănătoasă și mai moale și la o bunăstare generală pentru pisica dumneavoastră.

sursă foto: pethelfpul.com; Pisicile au nevoie de mai multă apă decât v-ați aștepta
sursă foto: pethelfpul.com; Pisicile au nevoie de mai multă apă decât v-ați aștepta

 

Păstrarea blănii pisicii dvs. moale și sănătoasă nu este dificilă, dar necesită o combinație între o dietă adecvată, un toaletare regulată și un mediu curat. Urmând sfaturile prezentate în acest articol, veți reuși să mențineți blana pisicii dumneavoastră în condiții excelente. Nu uitați, controalele regulate la medicul veterinar vă vor ajuta să identificați și să preveniți eventualele probleme.

sursă foto: pethelpful.com; S-ar putea să nu le placă să meargă la veterinar, dar este foarte important
sursă foto: pethelpful.com; S-ar putea să nu le placă să meargă la veterinar, dar este foarte important

În plus, este important să luați în considerare nevoile individuale și genetica pisicii dumneavoastră atunci când vine vorba de îngrijire. Nu vă fie teamă să experimentați cu diferite instrumente, suplimente și metode de îngrijire pentru a găsi ceea ce funcționează cel mai bine pentru dumneavoastră și pisica dumneavoastră.

Cu puțin efort și îngrijire, puteți avea o pisică cu o blană frumoasă, strălucitoare și sănătoasă pe care toată lumea o va admira, potrivit pethelpful.com