Sari la conținut
Home » Cu ce trebuie să îți hrănești pisica după ce o sterilizezi? Dieta potrivită pentru sănătatea felinei tale

Cu ce trebuie să îți hrănești pisica după ce o sterilizezi? Dieta potrivită pentru sănătatea felinei tale

  • de
pisica

Cu ce trebuie să îți hrănești pisica după ce o sterilizezi? Dieta potrivită pentru sănătatea felinei tale.

După sterilizare, pisica ta va fi mai vulnerabilă pentru o perioadă!

Procedura de sterilizare a pisicilor a început să fie din ce în ce mai utilizată de proprietarii de feline domestice. Procedura îi poate prelungi perioada de viață a pisicii, o poate salva de anumite boli și previne nașterea unui număr mare de pui. Însă, intervenția este considerată o cauză a obezității.

Se pare că există modificări la nivel metabolic care favorizează excesul de greutate dacă pisica mănâncă prea mult sau nu face suficientă mișcare.

Atunci când găsiți pe piață hrană uscată și umedă și aveți și opțiunea de a-i pregăti dieta în casă, este indicat să întrebați veterinarul care este cea mai bună opțiune.

Mâncarea potrivită pentru pisica ta după ce o sterilizezi!

Pisicile sterilizate pot mânca la fel ca orice altă pisică. Acest lucru presupune o dietă de calitate, cu un echilibru bun între aportul de proteine ​​și grăsimi, precum și fibre și conținut redus de carbohidrați. Pisicile castrate, după operație, experimentează modificări hormonale care duc la o creștere a apetitului. În plus, își micșorează metabolismul bazal și fac mișcare mai puțină.

Un alt fapt de luat în considerare este vârsta la care se efectuează operația, de obicei înainte de an, când pisica este încă hrănită ca un pisoi, deși nu se mai află într-o etapă rapidă de creștere. Urmarea acestei diete prezintă un risc de obezitate.

Permițându-le să mănânce tot ce-și doresc și să-și petreacă ziua odihnindu-se, în timp vor deveni obeze.

Sterilizarea este o operație uzuală și de rutină care implică îndepărtarea organelor de reproducere sexuală ale pisicii tale. Este cunoscută și sub denumirea de „sterilizare” pentru femele sau „castrare” pentru masculi.