Sari la conținut
Home » Guinness World Records a desemnat cel mai înalt câine din lume, Zeus

Guinness World Records a desemnat cel mai înalt câine din lume, Zeus

Guinness World Records a desemnat cel mai înalt câine din lume, Zeus. Înalțimea la care a ajuns Marele Danez la vârsta de NUMAI 2 ani este uimitoare.

Guinness World Records a desemnat cel mai înalt câine din lume

Cel mai înalt câine din lume a fost „încoronat” de Guinness World Records. Zeus este un câine din Bedford, Texas și aparține rasei Marele Danez (Great Dane).  La vârsta de 2 ani, datorită înălțimii sale de peste 1 metru (respectiv 1,046 metri), înălțime confirmată de un medic veterinar în urma măsurătorilor, câinele  tocmai a intrat în Cartea Recordurilor Guinness pentru performanța atinsă.

Guinness World Records a desemnat cel mai înalt câine din lume, Zeus

Titlul de “cel mai înalt câine din lume” a fost primit oficial în data de 22 martie a.c., potrivit CNN .

Acesta a luat locul unui alt câine din rasa Marele Danez, care se numea și el Zeus. In cea de-a 60-a editie a Cartii Recordurilor (2015) acestuia i s-a atribuit titlul de cel mai înalt câine din lume. Pe 4 octombrie 2011, acesta măsura 1,118 m în înălțime și era deținut de Kevin și Denise Doorlag și familia acestora, stabilită în Otsego, Michigan, Statele Unite ale Americii

Stăpânii proaspătului intrat în Cartea Recordurilor au anunțat că dieta zilnică a lui Zeus include 12 căni de hrană pentru câini, iar ocazional primește un ou prăjit și batoane. De asemenea, potrivit stăpânei celebrului câine, acesta are și un răsfăț mai puțin obișnuit și anume cuburile de gheață, preferatele lui.

Prin titlul atribuit în Cartea Recordurilor, Zeus a devenit o celebritate locală, fiind copleșit de atenție și de dulciuri atunci când el și stăpânul său vizitează Dallas Farmer’s Market.

Brittany Davis, stăpâna acestuia, a primit cățelul când acesta avea doar 8 săptămâni. I-a fost dăruit de fratele ei și a declarat că a visat întotdeauna să aibă un Mare Danez pe nume Zeus. Inițial, datorită dimensiunilor uriașe ale câinelui, proprietara a fost nervoasă, însă, la scurt timp din clipa în care i-a fost oferit, s-a îndrăgostit de el.

„A fost un câine mare de când l-am luat, chiar și pentru un cațeluș. Avea labuțe uriașe”, a declarat B.Davis pentru Guinness World Records care la desemnat pe Zeus ca cel mai înalt câine din lume.

Potrivit  CNN, Brittany Davis a mai declarat: „comentariul pe care îl auzim cel mai des este ”Uau, ăsta e un cal!”, ”Pot să-l călăresc?” sau ”Are şa?”… iar răspunsul la toate aceste întrebări este „NU”.

Marii Danezi descind din câinii de vânătoare din Evul Mediu

Potrivit Clubului American Kennel, Marii Danezi descind din câinii de vânătoare din Evul Mediu, descrie orange.ro. În ciuda dimensiunilor lor spectaculoase, această rasă de câini este predispusă la destul de multe probleme de sănătate și tind să aibă o durată de viață mai scurtă decât alți câini.

Un alt Mare Danez celebrat cândva de Guinness World Records, ca cel mai înalt câine din lume, a fost Freddy, care a murit anul trecut la vârsta de 8 ani “Cațelușul”, care locuia în Essex, Anglia, măsura 103,5 centimetri. Când se ridica în 2 picioare, acesta atingea înalțimea de 226 centimetri.