Sari la conținut
Home » Grădina Zoologică Tg Mureș își deschide porțile pentru pitici. Mâine 9 iunie, intrarea este liberă

Grădina Zoologică Tg Mureș își deschide porțile pentru pitici. Mâine 9 iunie, intrarea este liberă

noapte de vis la grădina zoologică

Grădina Zoologică din Târgu Mureș își va deschide porțile pentru copii cu dizabilități sau celor care suferă de boli cronice cât și familiile acestora. Inițiativă lăudabilă, de altfel, face parte dintr-un program care datează din 1966 și care a fost lansat prima dată de Grădina Zoologică din Rotterdam.

sursă foto: msnews.ro
gradina zoologică Tg Mureș; sursă foto: msnews.ro

Prin urmare, pe 9 iunie între orele 18:00 și 23:00 piticii și părinții lor vor putea observa unele dintre cele mai apreciate animale sălbatice. Intrarea este gratuită, însă va trebui să vă înregistrați. Mai multe detalii găsiți în comunictaul de presă al Grădinii Zoologice, pe care îl veți regăsi în continuarea articolului.

Noaptea de vis a copiilor speciali la Grădina Zoologică din Tg Mureș

Grădina Zoologică din Târgu Mureș organizează și în acest an evenimentul Noaptea de vis la Zoo, pe 9 iunie 2023, între orele 18:00 și 23:00 copiilor cu dizabilități sau bolnavi cronici cât și familiilor acestora. Noaptea de vis la Zoo a fost inițiată de Grădina Zoologică din Rotterdam în 1996, iar de atunci mai mult de 300 de grădini zoologice din 23 de țări de pe 6 continente s-au alăturat acestei inițiative.

La Noaptea de vis la ZOO copiii cu dizabilități sau bolnavi cronici sunt tratați ca musafiri speciali. Este o plăcere să vedem fața fericită a V.I.P-urilor și a familiilor acestora. Valoarea adăugată a acestui eveniment reprezintă faptul ca familiile greu încercate au șansa de uita măcar pentru o seară de necazuri, dar și că pot interacționa cu alte persoane cu interese asemănătoare.

Organizatorii au pregătit activități surpriză pentru cei mici

Activitățile în Noaptea la Zoo sunt legate de tema recordului Guinness. Astfel, așteptăm copiii și adulții să participe la joaca de doborâre a recordurilor Guinness. Partenerii noștri sunt Serviciulde Ajutor Maltez, Kulhuni Srl, Pick up Srl, Art Equest Therapy, Asociația Nas Roșu, Echipa nr 30 contele Sámuel Teleki, Universitatea Babeș- Bolyai – Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației – Departamentul de Științe ale Educație. Intrarea participanților este liberă, dar condiționată de registrație.