Sari la conținut
Home » Bobi, cel mai bătrân câine din lume, își sărbătorește ziua cu o petrecere de 100 de persoane

Bobi, cel mai bătrân câine din lume, își sărbătorește ziua cu o petrecere de 100 de persoane

Bobi, cel mai bătrân câine din lume, își sărbătorește ziua cu o petrecere de 100 de persoane. Bobi își începe cel de-al 31-lea an cu „peste 100 de persoane” invitate. Invitații vin în Portugalia pentru petrecerea de ziua lui de naștere – unii invitați vin și din alte țări pentru acest eveniment.

A fost în viață când a fost realizat primul film ”Air Bud”, s-a născut cu mult înainte de difuzarea filmului „Courage the Cowardly Dog” și chiar înainte de „Who Let the Dogs Out” – iar acum sărbătorește încă un an!

Bobi – cel mai bătrân câine în viață din lume și cel mai bătrân câine din lume din toate timpurile, după cum a stabilit Guinness World Records – își sărbătorește cea de-a 31-a aniversare în satul portughez Conqueiros.

Născut la ferma familiei sale pe 11 mai 1992, Bobi și-a câștigat titlurile râvnite în februarie, la câteva zile după ce Spike, în vârstă de 23 de ani, a primit recordul mondial Guinness pentru cel mai bătrân câine în viață din lume (și înainte ca Guinness să afle despre faptul ca el este și mai bătrân).

Joi, stăpânul său, Leonel Costa, a declarat pentru Guinness că Bobi va avea parte de o petrecere portugheză „foarte tradițională” – la care vor participa „peste 100 de persoane” – pentru a-și sărbători cea de-a 31-a aniversare.

Bobi, mănâncă doar hrană umană, a dat comandă de carne și pește local pentru a împărți cu oaspeții, dintre care unii vor zbura internațional pentru a se bucura de festivități.

„Am avut o mulțime de jurnaliști și oameni veniți din toată lumea pentru a face o fotografie cu Bobi. „Au venit din toată Europa, precum și din SUA și chiar din Japonia”.”, a declarat Costa, în vârstă de 38 de ani, despre cum s-a schimbat viața lui Bobi de când și-a câștigat recordurile.

Câinele este sănătos, a declarat stăpânul său pentru Guinness, în ciuda îngrijorărilor legate de stresul pe care i l-ar putea provoca noua faimă a câinelui. „S-au făcut multe fotografii și a trebuit să se ridice și să coboare de multe ori. Nu a fost ușor pentru el”, a spus Costa.

În acest moment, Bobi a devenit o vedetă. Este de rasă ”Rafeiro do Alentejo” de rasă pură, o rasă cu o speranță de viață de 12-14 ani, și a venit pe lume când Costa avea opt ani.

„Bobi a fost un războinic în toți acești ani; numai el știe cum a rezistat, nu trebuie să fie ușor, pentru că durata medie de viață a unui câine nu este atât de mare, iar dacă ar vorbi, numai el ar putea explica acest succes”, a declarat Costa pentru Guinness cu câteva luni în urmă. „Suntem foarte fericiți și recunoscători vieții pentru că ne-a permis, după 30 de ani, să îl avem pe Bobi în viața noastră de zi cu zi.” a continuat acesta.

El a adăugat că faptul că Bobi a devenit deținătorul unui titlu Guinness World Records este „o bucurie imensă”.

Bobi îl înlocuiește pe Bluey în calitate de deținător al recordului pentru cel mai bătrân câine din toate timpurile. Bluey, un câine ciobănesc australian, a murit la 29 de ani și 5 luni în noiembrie 1939.

Bobi a avut o problemă de sănătate în 2018, dar a ieșit din această încercare cu o stare de sănătate bună. Astăzi, Bobi are unele probleme de vedere și mobilitate care vin odată cu vârsta, dar lucrurile nu sunt prea grave.