Sari la conținut
Home » Câți ani are cea mai bătrână găină din lume

Câți ani are cea mai bătrână găină din lume

Cea mai batrana gaina din lume conform Guinness Record

Sigur nu poți ghici câți ani are cea mai vârstnică găină din lume conform Guinness. Vârsta acesteia a uimit pe toată lumea. Aceasta trăiește la o fermă „no-kill” din Michigan. Incredibilă este și povestea vieții lui Peanut, bătrâna găină aruncată de stăpână într-un iaz plin de aligatori.

Anii împliniți de cea mai bătrână găină din lume omologați de Guinness World Records

Găinile au o speranță medie de viață de cinci până la opt ani, așa că Peanut este un fel de Matusalem al lumii păsărilor. Pe 28 ianuarie 2023, a fost încoronată oficial de Guinness World Records drept cea mai bătrână găină din lume.

Aceasta a fost vizitată de repreprezentanții Guiness la vârsta de 20 de ani și 272 de zile. Omologarea s-a facut când „cea mai bătrână găină din lume” a atins vârsta cu 21 de ani, 156 de zile.


Dar cel mai incredibil lucru despre Peanut este că ea aproape că urma să nu existe niciodată. În urmă cu 21 de ani, stăpâna ei se pregătea să arunce un lot de ouă cu aspect putred, pe care o găină le abandonase, într-un iaz cu aligatori, când a auzit un ciripit slab de la unul dintre ele.

„Am auzit un al doilea ciripit și mi-am dat seama că puiul era viu și nu părea să aibă puterea să iasă din ou”, și-a amintit Marsi Parker Darwin. „Am desprins-o ușor din ou și aveam o chestie mică și umedă, așezată în mâna mea”.

Această puicuță era micuță la început, dar nu a trecut niciodată de un kilogram, aproximativ o treime din mărimea celorlalte găini de la fermă, așa că Marsi a numit-o „Alună”.

Originara din Michigan nu și-a imaginat niciodată că puiul cu pete maro va fi alături de ea și de soțul ei timp de peste două decenii. Au sărbătorit ziua de naștere a lui Peanut în luna mai și se pare că este la fel de sănătoasă și energică ca întotdeauna.