Sari la conținut
Home » Ce pasăre din România face ouă albastre?

Ce pasăre din România face ouă albastre?

Ce pasăre din România face ouă albastre?

Ce pasăre din România face ouă albastre? În România, există o rasă de găină excepțională care produce ouă cu o nuanță neobișnuită, acestea având o culoare albastră distinctă. Puțini români sunt la curent cu această descoperire fascinantă, dar găinile care produc aceste ouă albastre au fost crescute cu succes în țara noastră.

Un singur ou de acest fel este considerabil mai valoros decât unul obișnuit, iar motivul acestei particularități este intrigant.

Ce pasăre din România face ouă albastre?

Rasa de găini responsabilă pentru aceste ouă albastre este una exotică. Și a fost adusă în România cu un scop special. Aceste păsări se deosebesc atât din punct de vedere al aspectului lor, cât și din perspectiva ouălor pe care le produc.

Găinile sunt parte din rasele care fac ouă albastre. Iar printre cele mai cunoscute se numără Ameraucana, Araucana, Crem Legbar și Easter Egger. Toate aceste rase sunt crescute în România de către fermieri pasionați și colecționari avizați de păsări.

Un exemplu notabil este Iosif Pienariu, un crescător pasionat din Sebeș, care a ales să se specializeze în creșterea găinilor de rasă Araucana.

Această activitate este desfășurată în principal în interes personal și pentru organizarea de expoziții locale.

Cu o atenție deosebită acordată detaliilor, acești fermieri au reușit să creeze un mediu adecvat pentru aceste găini excepționale, astfel încât acestea să prospere în condiții românești.

Un singur ou albastru este considerabil mai valoros decât un ou obișnuit

Ceea ce face ouăle albastre atât de speciale este că această nuanță distinctă atrage atenția și stârnește curiozitatea consumatorilor.

Această nuanță neobișnuită a ouălor oferă o experiență cu totul aparte în bucătărie și în preparatele culinare. Ca urmare, un singur ou albastru este considerabil mai valoros decât un ou obișnuit.

Aceste găini nu sunt doar o curiozitate, ci și un exemplu al diversității existente în creșterea păsărilor în România. De la frumoasa culoare a ouălor lor până la caracteristicile lor deosebite, aceste găini aduc o notă de exotism și interes în peisajul crescătoriei de păsări din țara noastră, conform playtech.ro.

Etichete: