Sari la conținut
Home » 7 lucruri interesante despre găini. Voi știați?

7 lucruri interesante despre găini. Voi știați?

7 lucruri interesante despre găini.

7 lucruri interesante despre găini. De-a lungul istoriei, oamenii au domesticit animalele pentru a le folosi în diverse scopuri, iar această domesticire a dus la schimbări semnificative în comportamentul și caracteristicile acestor animale.

Găinile, de exemplu, au avut multe aspecte interesante și puțin cunoscute ale vieții lor.

7 lucruri interesante despre găini

Găinile apreciază igiena personală și fac băi de nisip pentru a-și menține penele curate și pentru a ține la distanță paraziții. Această igienă personală este importantă pentru ele, iar lipsa posibilității de a se toaletează corect le poate provoca disconfort.

Găinile adoră să caute hrană, să scurmeze în pământ în căutarea hranei. Acest obicei nu este doar o sursă de hrană pentru ele, ci și o activitate plăcută și un mod de a face exercițiu fizic.

Construirea unui cuib este un instinct natural pentru găini, iar acestea se simt în siguranță și confortabil în propriile cuiburi. Cu toate acestea, în fermele industriale, găinile sunt ținute în condiții care nu le permit să-și exprime acest instinct natural.

Ciugulitul este un alt comportament natural pentru găini, dar în multe ferme industriale, ciocurile găinilor sunt retezate pentru a preveni canibalismul, făcându-le imposibil să-și exprime acest reflex.

Găinile au un reflex natural de a sări sau cocoța

Găinile au un reflex natural de a sări sau cocoța pentru a se proteja de prădători. Cu toate acestea, condițiile din fermele industriale le limitează grav în ceea ce privește mișcarea și activitățile naturale.

Găinile au nevoie de interacțiune socială și preferă să trăiască în grupuri mici cu o structură ierarhică. Ele iubesc afecțiunea și pot comunica între ele prin diferite sunete. Sunt animale empatice și pot suferi atunci când un membru al grupului lor moare.

Găinile sunt mai inteligente decât mulți oameni cred. Acestea au o capacitate cognitivă dezvoltată. Pot distinge momentele zilei după poziția soarelui, au conștiință de sine.

Experimentează REM în timpul somnului, pot să viseze, să se orienteze în spațiu și au abilități matematice. Au o memorie bună și pot recunoaște sute de chipuri, inclusiv din alte specii.

Aceste informații arată că găinile au trăsături și comportamente complexe și fascinante, iar înțelegerea acestor aspecte ne ajută să le tratăm cu mai mult respect și înțelegere, potrivit playtech.ro.