Sari la conținut
Home » Câți ani credeți că are cea mai bătrână pisică din lume? Faceți cunoștință cu Rosie, felina născută în secolul trecut

Câți ani credeți că are cea mai bătrână pisică din lume? Faceți cunoștință cu Rosie, felina născută în secolul trecut

Pisica rosie cea mai bătrână din lume; sursă foto:nypost.com

O pisică din Anglia are toate șansele să intre în Cartea Recordurilor ca fiind cea mai bătrână felină din lume. Pisica Rosie își va sărbători cea de-a 32-a aniversare pe 1 iunie. Ghemotocul de blană a fost adoptat de Lila Brisset în anul 1991. 

Actualul deținător al felinei, o pensionară în vârstă de 72 de ani a fost îndrumată de apropiați să-i contacteze pe reprezentanții Guinness pentru a confirma că Rosie este într-adevăr cea mai bătrână pisică, de rasă mixtă, din lume.

Pisica în vârstă de 32 de ani a fost doar de două ori la veterinar

La ora actuală recordul este deținut tot de o pisică din Marea Britanie în vârstă de 27 de ani pe numele ei Flossie, despre care am scris și noi cu ceva timp în urmă. În mod surpinzător, felina în vârstă de 32 de ani a vizitat medicul veterinar doar de două ori. Gospodina pensionară din Norwich a ținut să precizeze că „ Această minunăție mi-a fost înmânată într-un coș de trestie ca pisoi în 1991, iar restul este istorie”.

Rosie, pisica de 32 de ani; sursă foto: mirror.co.uk.
Rosie, pisica de 32 de ani; sursă foto: mirror.co.uk.

Rosia fost dusă la veterinar pentru prima oară doar pentru a fi sterilizată, culmea, în mileniul trecut, după care ce-a de-a doua vizită la medic a fost pentru a a-i fi administrate antibioticile necesare pentru vindecarea unui chist pe cap. 

Proprietara septuagenară a ținut să sublinieze faptul că în ciuda vârstei pisica în vârstă de 32 de ani încă mai are toți dințișorii. Rosie a avut nevoie de relocare după ce familia inițială nu a putut să o păstreze din cauza faptului că unul dintre membri avea alergii la pisici. 

Rosie este o încrucișare între un tom roșcat și un ragdoll

Brisett, actuala proprietară a celei mai vârstnice pisici din lume a mai salvat anterior o felină abuzată și un cățel fără stăpân, așadar adoptarea lui Rosie a venit la pachet cu un sentiment de bucurie. Pisica locuiește în apartamentul lui Briset situat la parter și este hrănită doar cu mâncare de pisici Purina „ ori altfel face nazuri”, a mai spus Briset.

Când a fost întrebată de ce crede că Rosie a trăit până la o vârstă atât de înaintată, Lila a răspuns: „Spune-mi tu! Îngrijire și atenție? Mâncare bună? Nu știu. Toate animalele mele par să trăiască până la o vârstă bună. Rosie este o încrucișare între un tom roșcat și un ragdoll, ceea ce îi conferă o coadă pufoasă și glorioasă.

Rosie, viitorul candidat pentru cea mai bâtrână pisică din lume; sursă foto: foxnews.com
Rosie, viitoarea candidată pentru cea mai bâtrână pisică din lume; sursă foto: foxnews.com

„Rosie doarme lângă fereastră toată ziua și, ca un ceas, va mânca ceva și va folosi litiera. Nu este nevoie de un ceas deșteptător. Tot ce face este să mănânce, să doarmă, să folosească litiera și să repete.  Deseori trebuie să verific dacă mai este în viață și respiră. Îmi fac griji pentru ziua în care va trece dincolo de podul curcubeului. Va lăsa un mare gol. O să-mi lipsească atunci când va pleca. Dar niciodată nu o voi eutanasia”.

Cea mai bătrână pisică din lume a trăit 38 de ani și trei zile

La ora actuală, în registrele Guinness cea mai bătrână pisică din lume are 27 de ani.  Potrivit Guinness Book of World Records, care enumeră recordurile mondiale atât în ceea ce privește realizările umane, cât și în ceea ce privește extremele lumii naturale, cea mai în vârstă pisică în viață înregistrată în prezent are 27 de ani.

Pisica Rosie; sursă foto: foxnews.com
Pisica Rosie; sursă foto: foxnews.com

Flossie, s-a născut la 29 decembrie 1995, după cum s-a verificat în Orpington, Marea Britanie, la 10 noiembrie 2022. Acesta a adăugat că cea mai bătrână pisică din toate timpurile este Creme Puff din Austin, Texas, care s-a născut la 3 august 1967 și a trăit până la 6 august 2005 – 38 de ani și 3 zile.

Un purtător de cuvânt al Cărții Recordurilor Guinness a declarat: ‘O încurajăm pe Lila să facă o cerere pentru Rosie prin intermediul site-ului Guinness World Records pentru ca echipa noastră de gestionare a înregistrărilor să o analizeze’, informează dailymail.com.