Sari la conținut
Home » Un animal rar și-a făcut apariția în România după zeci de ani!

Un animal rar și-a făcut apariția în România după zeci de ani!

Un animal rar și-a făcut apariția în România după zeci de ani!

Un animal rar și-a făcut apariția în România după zeci de ani! Într-o perioadă în care veștile proaste păreau să domine știrile, România a avut parte de o veste fericită, întrucât un animal rar și nevăzut de zeci de ani și-a făcut apariția în țară.

Este vorba despre acvila de câmp, o pasăre emblematică, care reprezintă o mare bucurie pentru pasionații de ornitologie și pentru iubitorii naturii.

Un animal rar și-a făcut apariția în România după zeci de ani!

Această pasăre rară a fost observată în județul Călărași, în localitatea Măgureanu, pe data de 3 octombrie. Aceasta este o descoperire remarcabilă, deoarece acvila de câmp nu a mai fost văzută în România de mai multe decenii.

Anul acesta, au fost semnalate mai multe întâlniri cu această pasăre în diferite regiuni ale țării, cu un număr semnificativ de observații în județul Constanța.

Acvila de câmp, o pasăre spectaculoasă, preferă să vâneze în zone deschise și cultivate. Mai exact unde poate observa rapid prada.

Dieta sa este variată, incluzând animale de talie medie precum iepuri sau popândăi. Uneori vânează chiar vulpi. Ele pot deveni victimele sale foarte ușor .

Această apariție a acvilei de câmp în România are o semnificație aparte

Această apariție a acvilei de câmp în România are o semnificație aparte. Având în vedere că pasărea este un simbol important în țară.

Acvila este prezentă pe emblema echipei de fotbal Rapid București. Și este prezentă și în stema Casei Regale a României.

Mai trebuie menționat că în 2016, a fost semnalată prezența unui cuib de acvilă de câmp în România. Ceea ce a reprezentat o altă veste îmbucurătoare pentru conservarea acestei specii rare în țară.

Descoperirea acestei păsări în România aduce un motiv de bucurie și speranță pentru conservarea biodiversității și protejarea habitatelor naturale, amintindu-ne de importanța protejării speciilor în pericol și a ecosistemelor unice pe care le adăpostesc, conform click.ro.