Sari la conținut
Home » Rase de câini mari potrivite pentru traiul în apartament. Galerie foto cu cele mai prietenoase și protectoare animale de companie

Rase de câini mari potrivite pentru traiul în apartament. Galerie foto cu cele mai prietenoase și protectoare animale de companie

pui de câini; sursă foto: Daily Paws

Să fim sinceri, unora dintre noi le plac câinii mari. Ne plac dimensiunile lor, puterea lor și, bineînțeles, îmbrățișările blănoșilor. Dar este în regulă să îi ai dacă ești orășean sau locuiești într-un apartament? În ciuda dezbaterii continue, răspunsul fanilor de rase mari și al medicilor veterinari este, în cele din urmă, da!

Asta dacă știi câte ceva despre cele mai bune rase de câini de talie mare pentru apartamente și dacă știi cum să le îngrijești corespunzător.

Lucruri de luat în considerare înainte de a lua un câine de talie mare

Înainte de a adopta o rasă de câine de talie mare pentru apartamentul tău, este esențial să cântărești argumentele pro și contra. Pro-ul evident este că veți avea întotdeauna prietenul cel mai bun în apropiere. Câinii aduc o mare cantitate de bucurie, pot ajuta la ameliorarea anxietății și ne ajută să obținem o doză bună de exerciții zilnice.

Cu toate acestea, există unele provocări care vin odată cu deținerea unui câine într-un spațiu mic.
În cazul în care locuiți într-un apartament, poate doriți să luați în considerare lucruri precum scările! La bătrânețea cățelușului tău mare, s-ar putea să nu-l poți căra la etaj la fel de ușor ca o rasă mai mică.

În plus, vă puteți gândi la sănătatea câinelui de talie mare, inclusiv la lucruri precum problemele legate de articulații și șolduri. Desigur, există întotdeauna o discuție cu un proprietar, deoarece unii pot considera o rasă mare ca fiind un risc financiar mai mare decât o rasă mică.

Costurile întreținerii unui câine de rasă mare

Cu siguranță va trebui să luați în considerare costurile deținerii unui câine de talie mare. Rasele mari mănâncă cu siguranță mai multă hrană decât verii lor de specii mai mici, ceea ce poate adăuga costuri în timp. În cele din urmă, poate doriți, de asemenea, să vă gândiți dacă stilul  de viață se potrivește bine cu o rasă de câine mare. Veți fi des acasă?

Cât timp puteți petrece cu câinele dumneavoastră în afara apartamentului? În spații de locuit mai mici, este posibil să nu vă puteți ține cățelul acasă atât de mult timp cât ați putea să o faceți într-o casă cu mai mult spațiu.

Dacă te-ai gândit la aceste argumente pro și contra și te simți pregătit să faci pasul cel mare, să aruncăm o privire la cele mai bune rase de câini de talie mare pentru apartamente.

Marele Danez

Una dintre cele mai mari rase de câini, Marele Danez este recunoscut pentru înălțimea sa. În timp ce poate să se înalțe peste multe alte rase și să pară impunător, acești giganți blânzi sunt companioni fantastici de familie. Sunt blânzi, loiali și afectuoși.

Sursa foto: Pixabay
Marele Danez

Marele Danez poate fi, de asemenea, foarte protector față de stăpânii săi, ceea ce îi face să fie niște paznici fantastici. Sunt, de asemenea, câini cu energie redusă și tind să se bucure să-și petreacă timpul dormind și lenevind. Acești căței se adaptează bine la viața de apartament.

Ar putea fi înțelept să luați în considerare cele mai bune modalități de a ajuta acest câine uriaș pe măsură ce îmbătrânește. Se știe că au probleme cu șoldurile și articulațiile, ceea ce poate fi dificil dacă locuiți într-un apartament care necesită folosirea scărilor.

Clumber Spaniel

Afectuos și iubitor, Clumber Spaniel de talie mare poate ajunge până la 85 de kilograme. Acești căței pot fi foarte încăpățânați, ceea ce înseamnă că vor avea nevoie de un dresaj adecvat de întărire pozitivă. Când sunt pui, sunt foarte activi și energici, dar tind să se liniștească pe măsură ce ajung la vârsta adultă.

sursă foto: Purina
Clumber Spaniel; sursă foto: Purina

Sunt destul de mulțumiți să lenevească pe canapea, fericiți ca niciodată. De asemenea, Clumber Spaniel nu este o rasă care latră, ceea ce este un bonus pentru traiul în apartament!

Câinele de munte din Berna

Câinele de Munte Bernese este o rasă uriașă, prietenoasă cu copiii și afectuoasă. Cunoscuți pentru blana lor mătăsoasă și zâmbetul lor vesel, acești câini sunt niște companioni grozavi pentru familii sau pentru proprietarii singuri de animale de companie deopotrivă.

sursă foto: Mundo Perros
Bernezul de munte; sursă foto: Mundo Perros

Deși acești căței se găsesc, în general, în case cu curți împrejmuite, sunt capabili să se adapteze și la viața în apartament. Sunt politicoși și bine crescuți în interior. Din nefericire, aceste frumuseți sunt, de asemenea, cunoscute pentru că au o durată de viață scurtă și sunt predispuse la o serie de probleme de sănătate.

Greyhound

Deși această rasă elegantă este cunoscută pentru viteza sa, Greyhoundul este, de asemenea, destul de fericit să se ghemuiască pe canapea sau să tragă un pui de somn pe podea. Deși la început pot părea rezervați, acest câine de talie mare este de natură afectuoasă și se bucură de compania oamenilor.

ogarul italian; sursă foto: Facebook

Greyhoundul are un temperament calm și blând, dar poate fi, de asemenea, extrem de sensibil și predispus la singurătate. Nu ar trebui să fie lăsat singur prea mult timp. De asemenea, este foarte important să vă asigurați că fac suficientă mișcare.

Terra Nova

Terranova este o rasă uriașă, pufoasă și iubitoare. În ciuda mărimii lor, această rasă mare este cunoscută pentru că este afectuoasă și calmă, ceea ce o face să fie excelentă pentru apartamente. Datorită naturii lor ușoare, acești giganți blânzi sunt capabili să se adapteze la traiul în apartamente.

Desigur, vor avea nevoie de cel puțin câteva plimbări lungi pe zi pentru a nu se simți înghesuiți în spații mici. De asemenea, merită menționat faptul că această rasă salivează – foarte mult. Dacă acest lucru nu este un factor de descurajare, un pui de Terra Nova poate fi următorul tău cel mai bun prieten.

Câine de vânătoare afgan

Elegant și rafinat, Afghan Hound poate fi recunoscut pentru aspectul său nobil și estetica unică. Acești căței pot fi oarecum năzdrăvani și sunt întotdeauna gata să se joace. De asemenea, sunt iubitori, loiali și au un temperament relaxat.

sursă foto: Purina
Ogar Afgan; sursă foto: Purina

Merită menționat faptul că Afghan Hound poate fi dificil de educat în casă. Fiți pregătiți să scoateți acest câine afară frecvent în timpul procesului de educare la oliță. Desigur, acest lucru va fi mai greu de făcut fără acces ușor la o curte. Dacă sunteți pregătit pentru angajamentul de a vă antrena, acest câine ar putea fi potrivit pentru dumneavoastră.

Mastiff

Iubitor și relaxat, Mastiff-ul este un gigant blând. Această rasă afectuoasă de talie foarte mare se înțelege de minune cu copiii și cu alte animale de companie. În ciuda mărimii lor, Mastiffii nu sunt foarte energici și nu au nevoie de multă mișcare.

Acest lucru îi face să fie un candidat excelent dacă sunteți în căutarea unei rase mari pentru a locui într-un apartament. Scoateți-i la câteva plimbări și pauze de oliță pe zi și ar trebui să fie buni de plecare! De asemenea, pot fi foarte protectori, așa că asigurați-vă că au parte de multă socializare atunci când sunt tineri, potrivit dogtime.com.

Îngrijirea unui câine de rasă mare

Indiferent de rasa mare pe care o alegeți, cățelul dumneavoastră va avea nevoie de multă mișcare și stimulare mentală. Fără acestea, cățelul dumneavoastră poate recurge la comportamente nedorite care provin din plictiseală, energie acumulată și un sentiment de lipsă de scop.

Ajutați-vă câinele să fie cel mai bun câine al său în apartament asigurându-vă că are parte de suficient exercițiu, ieșiri sociale și timp de antrenament.

Amintiți-vă întotdeauna să adoptați, mai degrabă decât să cumpărați. Există multe organizații de salvare specifice rasei care vă pot ajuta să vă găsiți partenerul perfect de talie mare, prietenos cu apartamentele.