Sari la conținut
Home » Pitici pentru bunici. Cele mai potrivite animale de companie pentru persoanele în vârstă

Pitici pentru bunici. Cele mai potrivite animale de companie pentru persoanele în vârstă

Din cuprinsul articolului

Oamenii care iubesc câinii știu că aceștia sunt mult mai mult decât niște animale de companie. Sunt ca niște membri ai familiei! Beneficiile îngrijirii unui câine sunt uriașe poate îmbunătăți sănătatea inimii, poate diminua stresul, depresia și singurătatea și chiar vă poate ajuta să rămâneți activi.

Rasele de pe această listă au fost toate selectate pentru că sunt animale de companie excelente pentru persoanele în vârstă, în special pentru cei care locuiesc singuri și ar avea nevoie de companie.. Mult noroc în găsirea unui nou prieten bun!

Beagle

Beagle este una dintre cele mai cunoscute rase de câini, în mare parte datorită lui Snoopy. Iubitul personaj de desene animate este destul de faimos! Aceștia sunt extrem de afectuoși, ceea ce îi face să fie companioni excelenți pentru persoanele în vârstă. De asemenea, au dimensiuni destul de mici, ceea ce înseamnă că pot fi ideali pentru viața în apartament sau în condominiu.

Alte avantaje ale traiului cu un Beagle: nu pierd părul excesiv, nu necesită prea multă întreținere și au un temperament grozav. Sunt chiar buni cu copiii. Și pur și simplu nu se poate învinge drăgălășenia lor. Beagleii mai tineri au tendința de a avea multă energie, astfel încât câinii mai bătrâni ar putea fi mai potriviți pentru persoanele în vârstă care nu sunt foarte active.

Pomeranian

Acești căței mici și adorabili sunt supranumiți „Pom-pom” datorită aspectului lor. Cei mai mulți Pomeraniani au dispoziții dulci și blânde și sunt niște câini de poală excelenți. Sunt, de asemenea, jucăuși și foarte inteligenți, ceea ce înseamnă că este ușor să îi dresezi să facă trucuri amuzante.

De asemenea, au tendința de a lătra foarte mult, ceea ce este grozav dacă sunteți în căutarea unui câine de pază. Dar dacă preferați pacea și liniștea, un Pomeranian s-ar putea să nu fie perechea perfectă pentru dumneavoastră.

Maltezul

Câinii maltezi au fost crescuți special pentru a fi companioni, iar rasa este apreciată pentru dimensiunile lor mici. De obicei, cântăresc mai puțin de două kilograme și jumătate, ceea ce îi face ideali ca tovarăși de călătorie sau ca rezidenți ai apartamentelor mici și ai centrelor de îngrijire asistată!

Acești câini sunt loiali, afectuoși și foarte iubitori. Nu au nevoie de o grămadă de exerciții fizice viguroase, ci doar de o plimbare moderată în jurul blocului din când în când.

Bolognese

Persoanele în vârstă care caută un companion canin care necesită puțină întreținere ar putea fi mulțumite de un Bolognese. Este unul dintre acei câini care necesită puțină întreținere. În plus, sunt la fel de afectuoși și de drăguți pe cât sunt de drăguți; arată exact ca niște animale de pluș.

Dimensiunea lor mică și natura lor liniștită îi fac să fie grozavi și pentru viața în apartament. Acestea ar putea fi animalele de companie perfecte pentru persoanele în vârstă.

Shih Tzu

Rasa Shih Tzu îi distrează iubitorii de câini de aproape 1.000 de ani, iar popularitatea lor nu pare să dispară prea curând. Crescuți inițial în Tibet, Shih Tzu sunt ușor de recunoscut după blana lor lungă și mătăsoasă „fantezistă”. Cântăresc în jur de 10-15 kilograme și au, de obicei, o înălțime de aproximativ 9-10 centimetri.

Sunt prietenoși, afectuoși și foarte loiali. În plus, acești câini nu au nevoie de multă mișcare, așa că sunt o alegere excelentă pentru cineva care nu este activ din punct de vedere fizic.

Chihuahua

Chihuahua este una dintre cele mai mici rase de câini, ceea ce îi face să fie o alegere excelentă pentru viața în apartament sau în condominiu. Cântăresc doar în jur de cinci kilograme, astfel încât pot fi dresați sau manevrați de aproape oricine.

De asemenea, sunt buni câini de pază (cine nu a auzit la un moment dat lătratul „feroce” al unui chihuahua?) și nu necesită prea multe exerciții fizice sau de îngrijire. Chihuahua sunt companionul ideal pentru mulți seniori, potrivit giveitlove.com.