Sari la conținut
Home » Galerie Foto! Cele mai afectuoase rase de câini din lume. Zece exemplare care te vor cuceri pe viață

Galerie Foto! Cele mai afectuoase rase de câini din lume. Zece exemplare care te vor cuceri pe viață

sursă foto: e-vet.ro

Câinii sunt considerați de mulți dintre noi  drept cei mai buni prieteni, tovarăși și parteneri. Legătura dintre canin și om este profundă și este o relație specială pe care o împărtășiți cu câinele dumneavoastră. Dacă ești genul afectuos, atunci îți place să îi arăți câinelui tău ce simți, oferindu-i toată afecțiunea ta, în speranța că acesta îți va întoarce același lucru.

Totuși, nu toate rasele sunt afectuoase. Asta nu înseamnă că nu te iubesc. Un câine poate fi extrem de loial și te poate iubi profund fără a fi prea afectuos, la fel ca și oamenii. Dar următoarele rase de câini sunt cunoscute pentru faptul că își manifestă iubirea, așa că, dacă știi că ești o persoană extrem de afectuoasă, aceste rase ar putea fi potrivite pentru tine.

Rase de câini extrem de afectuoase

Dacă ești în căutarea celor mai afectuoase rase de câini de pe planetă, le vei găsi pe această listă. Acestea sunt renumite pentru că sunt afectuoase cu familia lor. De la mici rase de jucărie la giganți mari, acești câini sunt o gașcă diversă. Indiferent de preferințele tale, dacă îți dorești un canin afectuos, vei găsi un candidat excelent pentru companie în una dintre următoarele rase.

Golden Retriever

Golden Retrieverii sunt una dintre cele mai populare rase, iar o parte din acest motiv este personalitatea afectuoasă comună. Sunt cunoscuți pentru faptul că sunt iubitori și loiali, dar sunt și câini foarte inteligenți, ceea ce îi face destul de ușor de dresat.

sursă foto: lovetoknowpets.com; o cățelușă labrador cu puiuțul ei
sursă foto: lovetoknowpets.com; o cățelușă labrador cu puiuțul ei

Minunat cu copiii și calm în comportament, Golden Retrieverul este frecvent folosit pentru munca de serviciu datorită numeroaselor lor calități deosebite.

Pembroke Welsh Corgi

Mulți câini mici de casă se comportă ca și cum ar avea ceva de demonstrat, cu atitudini agresive și cu năzbâtii enervante. Rase precum Chihuahua pot fi la fel de îngrozitoare pe cât sunt de adorabile. Dar Pembroke Welsh Corgi nu ascunde niciun demon interior.

Regina Elisabeta a II-a iubea câinii Corgi sursă foto: europenet.com
Regina Elisabeta a II-a iubea câinii Corgi sursă foto: europenet.com

Acești câini sunt dulci tot timpul și sunt una dintre cele mai afectuoase rase , deși rareori sunt nevoiași sau insistenți.

3.Pugs

Pugs au fost mult timp adorate de multe figuri proeminente, inclusiv de regalitate! Împărații chinezi îi adorau pe acești cățeluși, iar ei au devenit chiar mascota Casei regale de Orange din Olanda. Mici, dar musculoși, Pugs împachetează multă personalitate în corpurile lor mici.

Sunt genul de câini care vor întotdeauna să ia parte la ceea ce face stăpânul lor. Veți descoperi că Pugs adoră să primească afecțiune și să o împartă în cantități egale.

4. Boxer

Elegant și musculos, Boxerii sunt o rasă foarte atletică care vine ca un pachet întreg. Sunt a 11-a cea mai populară rasă din America și există multe motive pentru asta.

sursa foto – https://en.wikipedia.org

Sunt cunoscuți pentru loialitatea lor incredibilă și etica muncii, iar oricine a avut vreodată un Boxer știe că este una dintre cele mai iubitoare și afectuoase rase pe care le-ai putea întâlni vreodată.

5. Collie

Collie a fost foarte iubit timp de mulți ani. Au fețe și expresii care strigă inteligență, iar blana lor lungă și fluidă este la fel de frumoasă ca oricare alta din lumea canină.

Sursă foto:lovetoknowpets.com
Sursă foto:lovetoknowpets.com

O parte din motivul pentru care atât de mulți iubesc atât de mult acești câini este devotamentul feroce al rasei față de stăpânii lor.

Sunt una dintre cele mai loiale rase din lume, iar legătura pe care o împărtășesc cu stăpânii lor este foarte profundă, fiind demonstrată printr-un comportament afectuos și o loialitate supremă.

6.Marele Danez

Marele Danez este definiția giganților blânzi. Aceștia sunt unii dintre cei mai mari câini din lume, dar sunt, de asemenea, și cei mai drăguți. Cunoscuți pentru că sunt cât se poate de iubitori, Marele Danez sunt câinii care nu-și dau seama de mărimea lor.

Sursa foto: Pixabay
Marele Danez

Mai degrabă, sunt cei mai mari câini de poală din lume, încercând mereu să se ghemuiască într-o poală prea mică.

7.Pomeranian

Mult timp iubit de regalitate și, în prezent, una dintre cele mai populare rase din America, Pomeranienii sunt căței alerți cu o inteligență excepțională. Sunt ușor de dresat și sunt niște animale de companie excelente, deși au foarte multă personalitate îndesată în corpul lor de jucărie.

cățeluș pomeranian; sursă foto: lovetoknowpets.com
cățeluș pomeranian; sursă foto: lovetoknowpets.com

Acești câini sunt iubitori de gradul întâi și nu vor niciodată să fie departe de stăpânii lor. Când vedeți pe cineva care poartă un cățeluș în poșetă, este adesea un mic Pomeranian de jucărie.

8.Shih Tzu

Rasa Shih Tzu este cunoscută pentru personalitățile sale extrem de afectuoase și extrovertite. Acești cățeluși jucăuși nu se dau în lături să-și arate dragostea pentru stăpânii lor.

Sunt câini de poală până la capăt și nimic nu le place mai mult decât să se ghemuiască în poala membrilor familiei lor. Mici în statură, dar mari în personalitate, Shih Tzu au fost numiți „câini leu” de secole!

9.Bulldogi

Fața acră a unui Bulldog s-ar putea să nu pară atât de primitoare, dar dacă ai văzut vreodată un Bulldog entuziasmat, știi că sunt puține lucruri mai drăguțe pe lume.

Acești câini sunt compacți și musculoși, cu fețe adorabile, înconjurate de pliuri de piele lăsate. Ei se leagă strâns de membrii familiei și sunt genul de rasă care vrea să fie deasupra ta, mai degrabă decât lângă tine.

10.Chihuahua

Chihuahua sunt niște mușcători de glezne. Suferă adesea de sindromul câinelui mic și încearcă să pară mult mai mari decât sunt. Dar cu membrii familiei lor, acești câini afișează un temperament total diferit.

cățel din rasa Chihuahua; sursă foto: usatoday.com
cățel din rasa Chihuahua; sursă foto: usatoday.com

Sunt iubitori, afectuoși și vor să fie purtați cu tine peste tot pe unde mergi, potrivit hubului dedicat pentru animale de companie petkeen.com.