Sari la conținut
Home » Rase de câini japonezi care ar putea fi animalul de companie perfect

Rase de câini japonezi care ar putea fi animalul de companie perfect

sursă foto: chlupaci.cz

Dacă ați cere cuiva să numească o rasă de câini japonezi, am fi dispuși să pariem că ar menționa mai întâi câinii Shiba Inu. Și asta pentru un motiv întemeiat! Câinii Shiba sunt din ce în ce mai populari în întreaga lume, mai ales după ce un „doge” norocos a devenit viral în 2013. Dar ei nu sunt singura rasă care merită menționată.

Există mai mult de șapte rase de câini japonezi, bineînțeles, dar noi am ales aceste șapte rase pentru a putea compara și contrasta calitățile unice ale acestor căței. De la giganți blânzi la drăgălășenii de pluș și tot ceea ce se află între ele, s-ar putea să existe perechea ta perfectă chiar aici, pe această listă!

Shiba Inu

Câinii Shiba Inu sunt, probabil, cea mai cunoscută rasă japoneză, datorită unui meme. Fie că ai știut sau nu la momentul respectiv, probabil că ai văzut o imagine a faimosului meme de pe internet „doge”, care prezintă un Shiba Inu care face niște ochi mari în lateral. Și, după cum se pare, această infamantă obrăznicie poate fi comună la această rasă sigură pe ea!

În afară de personalitățile lor îndrăznețe, „Shibes” sunt populare datorită aspectului lor unic. Practic, sunt niște imitații de câini pufoși! Potrivit American Kennel Club (AKC), „marcajele lor albe combinate cu coloritul lor (roșu, roșu susan sau negru și cafeniu) și cu expresia lor alertă și pasul lin îi fac să semene aproape cu o vulpe”.

Această rasă ar fi un câine de pază excelent pentru persoane sau familii, mai ales că au nevoie de multă mișcare și stimulare mentală pentru a se simți fericiți și sănătoși. Akitas este o altă rasă bine cunoscută, deși sunt mult mai mari decât verii lor cu coada buclată.
Pufosul Akita are o istorie la fel de mare ca și câinii înșiși. De fapt, sunt cele mai mari dintre rasele de câini japonezi și au fost crescuți în mod tradițional pentru vânătoare și pază.

Akita moderni (care au fost de fapt modernizați în America) sunt și ei niște câini de pază fantastici, deși pot fi, de asemenea, niște tovarăși de familie loiali. Cu o greutate medie de 65 până la 115 kilograme, totuși, nu contați să vă luați un câine de poală!

Hokkaido este o rasă de câini inteligentă

Hokkaido are un aspect asemănător cu Shiba Inu, dar sunt construiți puțin diferit. Această rasă are un corp mai lat și urechi mai mici, notează AKC, iar blana sa este mai lungă și mai groasă. Totuși, este posibil să nu fi văzut un Hokkaido în persoană până acum, deoarece sunt incredibil de rari în afara Japoniei.

Acești căței de talie medie sunt incredibil de inteligenți și loiali, dar se vor descurca cel mai bine dacă le oferiți sarcini de îndeplinit, cum ar fi jucării de dresaj sau de puzzle. Hokkaido pot fi, de asemenea, extrem de îndrăgostiți de familia lor, deși îi vor proteja și pe cei dragi fără ezitare.

Câinii chinezi japonezi sunt animale de companie inteligente, prostuțe și iubitoare

Hill’s Pet explică faptul că Japanese Chins sunt o „rasă veche de jucărie care cel mai probabil a evoluat din Spanielul Tibetan”, deși înregistrările arată că acești câini au evoluat mai întâi în China. Cu toate acestea, ei au fost dăruiți împăratului japonez cu sute de ani în urmă și au devenit cunoscuți ca și câini de companie japonezi. Cu o înălțime de doar 10 centimetri și o greutate de 12 kilograme, ei compensează prin personalitate ceea ce le lipsește prin dimensiune.

Chiar și astăzi, chinezii sunt afectuoși, inteligenți și prostuți. Uneori pot deveni foarte atașați de câțiva oameni dragi, în timp ce se comportă rezervat cu toți ceilalți, așa că se încurajează întărirea pozitivă și socializarea regulată începând de la o vârstă fragedă.

Kai Ken este un alt tip rar de câine de vânătoare japonez

Kai Ken are o mărime asemănătoare cu alte rase japoneze de vânătoare, deși blana lor de culoare tunsă arată foarte diferit. Această colorare a ajutat câinii să se camufleze în timp ce vânau, deși Kai Kens moderni vor fi la fel de mulțumiți să învețe o serie de sarcini sau abilități.

Este o altă rasă cu inteligență ridicată care adoră să fie activă, deși se bucură și de multă atenție din partea familiei (au un nivel energetic mediu). Aceste frumuseți tigrate sunt de fapt chiar mai greu de găsit decât Hokkaido! Potrivit AKC, sunt considerate chiar rare în țara lor de origine, Japonia.

Spitzul japonez este o rasă de câini adaptabilă și super prietenoasă

Acești clovni de clasă sunt puțin diferiți de alte rase japoneze atât prin aspect, cât și prin personalitate. Pentru început, acești căței sunt pufoși și albi! Au fost crescuți pentru a fi tovarăși până la capăt și sunt gata să te însoțească la o plimbare în jurul blocului… sau la o plimbare pe canapea. Mai presus de orice, câinilor Spitz japonezi le place să-i distreze pe cei dragi!

Acești câini sunt, de asemenea, incredibil de prietenoși și adaptabili, așa că au potențialul de a fi niște animale de companie de apartament excelente. Ei ar putea fi tovarăși minunați pentru copii și alte animale de companie, de asemenea.

Ți-a atras atenția vreuna dintre aceste rase? Nu este întotdeauna ușor să restrângi lista raselor de câini potrivite pentru casa ta, dar cu suficient timp și cercetare, vei ajunge acolo. Un câine individual poate să nu respecte standardele rasei, oricum! Veți aduce acasă noul dvs. câine înainte să vă dați seama și este util să fiți pregătiți, potrivit pawtracks.com.