Sari la conținut
Home » Shiba Inu / Shiba Ken

Shiba Inu / Shiba Ken

  • de


Greutate: 8 – 12 kg
Inaltime: 34 – 42 cm
Origine: Japonia,

Istoric rasa Este cel mai mic caine de Japonia si cea mai veche dintre rasele japoneze. Are infatisarea neschimbata de 1800 ani. Este numit si caine de desis pentru ca era folosit la vanatoarea pasarilor. Astazi este folosit mai mult ca animal de companie.

Descriere Fizica Este un caine de talie mica spre mediu (Shiba Inu in japoneza inseamna caine mic), cu aspect asemanator unei vulpi, cu un corp musculos, robust. Capul este proportional cu corpul. Fruntea este lata cu stop moderat, bot conic, maxilare puternice si nas negru. Ochii sunt mici, ovali, de culoare inchisa. Urechile sunt mici, distantate, triunghiulare, ridicate. Coada este de lungime medie, stufoasa si tinuta pe spate. Blana este dubla, cu un prim strat des, scurt, pufos si un strat exterior cu un par scurt, aspru drept. Cele mai des intalnite culori sunt : rosu, rosu cu zone albe, negru, alb, negru cu cafeniu, sare si piper.

Personalitate Este un caine inteligent, curios, alert, vioi, plin de viata, vesel, vigilent. Uneori independent, ii mai place sa plece singur. Afectuos si devotat stapanului, nu are probleme cu copiii si este un pic rezervat cu strainii. Se intelege cu alti caini si alte animale.

Ingrijire Periajul blanii acestui caine se face ocazional mai des doar in perioada de naparlire.

Conditii de viata Este un caine adaptabil atat in curte cat si in apartament. Are un nivel mediu de activitate, se va adapta si dupa un stapan mai putin activ. Ii plac plimbarile lungi si face fata la ele. Are nevoie de socializare, dresaj.

Dresaj Chiar daca are o anumita inclinatie spre independenta, este totusi un caine ascultator si inteligent. Cu un dresaj consecvent, variat pentru a nu se plictisi (se pot alterna cu momente de joaca ) se pot obtine rezultate bune.

Utilitate Este utilizat mai rar la vanatoare de animale mici si mai mult ca animal de companie.