Sari la conținut
Home » Cum să vă păstrați câinele în siguranță față de hoții de animale de companie. Metode simple și efciente

Cum să vă păstrați câinele în siguranță față de hoții de animale de companie. Metode simple și efciente

În calitate de proprietar de câine, este esențial să știți cum să vă protejați patrupedul de hoții de animale de companie. Din fericire, există câteva măsuri simple pe care le puteți lua.

De exemplu, microciparea câinelui, securizarea spațiilor exterioare ale locuinței și vigilența pe rețelele de socializare vă pot ajuta să vă păstrați câinele iubit în siguranță. Iată tot ce trebuie să știți despre cum să vă protejați câinele de hoții de animale de companie.

Animale de companie și măsuri de siguranță

În general, este o practică inteligentă să vă supravegheați întotdeauna câinele atunci când se află afară. Nu îi lăsați niciodată să umble singuri afară. În plus, ar trebui să vă asigurați că folosiți întotdeauna o lesă atunci când dumneavoastră și câinele sunteți afară.

Acest lucru este pentru a vă proteja atât câinele, cât și alte canine și oameni. De asemenea, în unele locuri, este probabil ilegal să permiteți câinelui să alerge fără lesă în locuri publice. Împărtășiți cu atenție pe rețelele de socializare.

De obicei, este obișnuit să vă începeți ziua verificând feed-urile obișnuite din social media. Evident, acest lucru include probabil partajarea de imagini și povești despre câinele iubit.

Nu împărtășiți prea multe detalii

Cu toate acestea, este important să vă asigurați că nu împărtășiți din greșeală prea multe informații care ar putea ajuta un hoț de animale de companie. De exemplu, evitați să împărtășiți orice informații despre obiceiurile (sau năzdrăvăniile) câinelui de care un hoț de animale de companie ar putea profita.

De asemenea, nu împărtășiți niciodată locația exactă. Acest lucru include parcurile preferate sau locurile pe care le frecventați în mod regulat la aceeași oră din zi.

Fiți vigilenți în public și supravegheați-vă câinele

S-ar putea ca să vă placă să petreceți timp împreună în locuri publice. Dar, din păcate, există, de asemenea, multe persoane viclene care ar putea căuta să facă rău sau să profite de câinele dumneavoastră.

În general, supravegheați-vă întotdeauna câinele în locurile publice. Acest lucru este valabil mai ales în cazul în care câinele dumneavoastră este foarte atletic, curios sau predispus să se rătăcească în căutarea următoarei aventuri.

În mod similar, este inteligent să vă feriți de orice străin care s-ar putea apropia de câinele sau care ar putea pune întrebări despre caninul dvs. Dacă nu cunoașteți persoana respectivă – sau dacă ceva pare ciudat – este mai bine să rămâneți precaut.

În cele din urmă, asigurați-vă că nu vă lăsați niciodată câinele singur în mașină sau legat în fața unui magazin sau a unei afaceri – chiar dacă credeți că veți fi înăuntru doar pentru un minut.

Asigurați-vă casa

Dacă patrupedul beneficiază de o grădină sau o curte mare în care să se joace, veți dori să vă asigurați rapid că este de fapt o zonă sigură. De exemplu, asigurați-vă că luați aceste măsuri:

În primul rând, verificați gardul pentru a vă asigura că este sigur. Acest lucru include căutarea oricăror goluri sau găuri în gard. În al doilea rând, asigurați-vă că toate porțile sau ușile sunt încuiate corespunzător.

În al treilea rând, țineți-vă întotdeauna câinele înăuntru dacă nu sunteți acasă. Nu vă lăsați niciodată câinele afară dacă nu este nimeni acasă.

Microciparea câinelui

Microciparea câinelui este o modalitate relativ ieftină și foarte eficientă de a vă menține câinele în siguranță. În general, medicul veterinar vă va putea sfătui cu privire la acest proces (care nu îi va face rău câinelui dumneavoastră).

În acest fel, dacă câinele dvs. este găsit de un străin, acesta va putea să îl ducă la un veterinar local care vă poate da de urmă. În cele din urmă, asigurați-vă că patrupedul poartă plăcuțele de identificare atunci când ieșiți în oraș! De asemenea, asigurați-vă că informațiile de contact (inclusiv numărul de telefon) sunt actualizate și ușor de citit, potrivit dogtime.com.