Sari la conținut
Home » Câinele nu reacționează la comenzile tale? Care ar pute fi cauza

Câinele nu reacționează la comenzile tale? Care ar pute fi cauza

Programul zilnic de mișcare al câinilor

Câinele nu reacționează la comenzile tale? Care ar pute fi cauza indiferenței lor și a lipsei de reacție aflăm de la psihologul canin Ridge Vogel.

Cu toții am trecut prin această situație – repetând comenzile către companionii noștri canini, doar pentru a fi întâmpinați cu indiferență sau lipsă de răspuns. Poate fi frustrant și ne poate face să ne întrebăm de ce nu ne ascultă câinii. Dar nu vă temeți, există o nouă abordare care ar putea revoluționa modul în care comunicați cu prietenul dumneavoastră cu patru picioare.

Descoperă o tehnică simplă, dar eficientă, care te va ajuta să comunici eficient cu cățelul tău

Psihologul canin Ridge Vogel, expert în dresaj canin și deținătorul contului de Instagram Ridge Dog Behavior, a descoperit o soluție care schimbă jocul și care promite să reducă decalajul de comunicare dintre oameni și câini. Cu ani de experiență și o înțelegere profundă a tovarășilor noștri canini, Vogel a dezvoltat o tehnică inovatoare care sfidează înțelepciunea convențională de a vorbi neîncetat în timpul sesiunilor de antrenament sau de a trebui să te bazezi doar pe cele mai bune tratamente pentru câini pentru a obține atenția câinelui tău

Potrivit lui Vogel, cheia unei comunicări eficiente constă în a spune mai puțin și a arăta mai mult.

„Oamenii sunt în primul rând specii verbale, în timp ce câinii sunt în primul rând non-verbale”, notează Vogel. Caninii răspund mai bine la indicii vizuale și la limbajul corpului decât la un flux constant de cuvinte.

În loc să repete la nesfârșit comenzile, Vogel îi sfătuiește pe proprietarii de animale de companie să se concentreze pe o comunicare semnificativă, care să aibă greutate și claritate.

Poate că aveți un cățeluș foarte hiperactiv și ați ajuns la capătul puterilor încercând să învățați tot ce este de știut despre cum să calmați un câine activ.

sursă foto: rover.com
sursă foto: rover.com; Beagle care simte urma unui miros

Sau, în timpul plimbărilor, i-ai spus în repetate rânduri „La picior!” câinelui tău, dar el continuă să se avânte în față, lăsându-te să te întrebi cum să oprești un câine care trage de lesă.

În aceste scenarii dificile, Vogel sugerează următoarea abordare. În loc să vă irosiți energia cu comenzi repetitive, staționați pur și simplu și demonstrați fizic ce înseamnă cu adevărat „La picior”. Acționând și arătându-i câinelui comportamentul dorit, stabiliți o legătură clară între cuvintele dumneavoastră și acțiunea asociată.

„Trebuie să ne asigurăm că vorbele noastre înseamnă ceva. Nu spun aceste comenzi până când câinele nu înțelege care este așteptarea”, explică Vogel.

Principiul care stă la baza tehnicii sale este să vă asigurați că vorbele dumneavoastră au un sens și un scop. În loc să repetați comenzile fără noimă, faceți un pas înapoi și evaluați dacă câinele dvs. înțelege cu adevărat ceea ce îi cereți.

Respectând modul primar de comunicare al câinelui, puteți să vă întăriți legătura cu el și să creați un mediu de dresaj mai armonios. Metoda lui Vogel sfidează status quo-ul și încurajează proprietarii de animale de companie să acorde prioritate învățării bazate pe acțiune pentru rezultate optime.

Dacă aveți probleme mai persistente cu câinele dvs. și aveți nevoie de un moment de descoperire în antrenamentul cu acesta, ar trebui să luați în considerare obținerea unui ajutor profesionist. Găsirea unui dresor certificat local sau online este recomandată.