Sari la conținut
Home » Patrupezii și toleranța la căldură. Rase de câini care suportă vremea caniculară

Patrupezii și toleranța la căldură. Rase de câini care suportă vremea caniculară

Câinii nu au parte de vreme caldă și rece ca noi. Se descurcă mai bine în frig, dar au mai multe probleme la căldură. În mod obișnuit, majoritatea câinilor pot tolera temperaturide 40 de grade Celsius.

Desigur, rasa câinelui dumneavoastră, tipul de blană, dacă se află în mașină sau face exerciții fizice și condițiile meteorologice exterioare joacă un rol în determinarea temperaturii sigure pentru câinele dumneavoastră.

Temperaturile extreme sunt periculoase pentru câini

Câinii se descurcă cu temperaturile extreme în mod diferit față de oameni. Blana lor oferă o anumită protecție în frig, dar nu transpiră ca noi și au nevoie de mai multă protecție în caz de căldură ridicată.

Ce temperaturi sunt sigure?

Câinii tolerează mai bine temperaturile reci datorită blănii lor. Cu toate acestea, frigul extrem poate fi totuși dăunător pentru câini, mai ales dacă au blana foarte scurtă, sunt mai mici, mai bătrâni sau foarte tineri.

Câinele mediu se va simți confortabil afară la temperaturi de aproximativ 40 de grade, cu excepția cazului în care este ud, dacă vântul bate mai mult decât în mod normal sau dacă stă afară prea mult timp.

De asemenea, unele rase de câini se descurcă mai bine în frig. De asemenea, trebuie să vă asigurați că labele și urechile lor nu sunt prea reci și că nu suferă de degerături. Dacă este prea frig, aduceți-i înăuntru sau asigurați-vă că au un adăpost sigur și călduros.

Ce temperaturi ridicate sunt sigure?

Căldura ridicată poate fi foarte periculoasă pentru câini, deoarece ei nu pot transpira așa cum o facem noi. În schimb, ei gâfâie. Atunci când temperaturile exterioare depășesc 80 de grade Fahrenheit, fiți precaut și urmăriți-vă câinele pentru semne de epuizare din cauza căldurii. Când temperaturile ating 90 de grade Fahrenheit, este prea cald afară pentru majoritatea câinilor.

Câinii mai mari, cei cu blană groasă sau câinii cu capete brahicefalice (boturi scurtate) sunt toți mai sensibili la căldura ridicată. S-ar putea supraîncălzi dacă aleargă mult atunci când este cald afară. Dacă acest lucru i se întâmplă câinelui dumneavoastră, încercați să păstrați cuburi de gheață în castronul lor. De asemenea, ar trebui să vă asigurați că  are acces liber la apă, atât când este frgic, cât și când este cald.

Căldura și umiditatea ridicată pot provoca deshidratare, arsuri solare și supraîncălzire. Timpul petrecut la soare și nivelurile ridicate de exerciții fizice pot provoca, de asemenea, probleme. Pentru a vă răcori, căutați umbra, dați-i câinelui multă apă și lăsați-l să se răcorească.

Feriți-vă de o mașină fierbinte

În timpul verii, pot fi necesare doar 10 minute pentru ca interiorul mașinii să atingă temperaturi periculoase pentru câinele dumneavoastră. În interiorul unei mașini fierbinți nu-și pot regla temperatura corpului. Chiar dacă aveți geamurile deschise, temperatura din interior poate crește la niveluri care pot fi fatale pentru câini.

Dacă un câine este blocat într-o mașină fierbinte, corpul său se va supraîncălzi și poate suferi un accident vascular cerebral provocat de căldură, care poate fi fatal. Semnele de accident vascular cerebral din cauza căldurii includ:

Gâfâit excesiv; Letargie sau slăbiciune; Diaree sau vărsături; Puls puternic și rapid cu bătăi slabe ale inimii; Crize convulsive; Comă și moarte

Factori care influențează toleranța câinelui dumneavoastră

Câinii sunt, în general, mai sensibili la fluctuațiile de temperatură decât oamenii, dar există unii factori care le afectează capacitatea de a tolera frigul sau căldura.

Vârsta: Câinii mai în vârstă au o temperatură corporală mai scăzută decât câinii mai tineri și nu tolerează bine vremea rece.

Rasa: Unele rase de câini sunt mai potrivite pentru diferite climate decât altele. De exemplu, Husky Siberian sunt crescuți pentru zăpadă și pot tolera vremea rece mult mai bine decât alte rase de câini.

Blana: Câinii cu blană groasă vor putea tolera un pic mai bine temperaturile scăzute. Câinii cu blană mai subțire se simt mai bine pe vreme caldă.

Mărime: Câinii mai mici au corpuri mai mici, ceea ce înseamnă că pot pierde căldura mai repede. Câinii mai mari rețin căldura.

Exercițiu: Câinii care participă la activități fizice în aer liber vor avea tendința de a fi mai toleranți la vremea caldă decât câinii sedentari sau cei care trăiesc în casă toată ziua.

Sănătate: Dacă patrupedul  are orice afecțiuni de sănătate subiacente, poate fi mai predispus la supraîncălzire sau la răceală. Câinii cu probleme cardiace, probleme respiratorii, diabet sau alte afecțiuni medicale pot avea dificultăți în a-și regla temperatura corpului.

Locație: Câinii care trăiesc în zone calde pot să nu facă față temperaturilor mai scăzute, iar câinii care trăiesc în zone mai reci pot avea probleme atunci când vizitează zone calde.

Aveți grijă în cazul temperaturilor extreme

Temperaturile extreme pot provoca boli legate de căldură sau de frig, așa că este important să vă luați măsuri de precauție. Pentru a fi în siguranță, dacă este prea cald sau prea frig pentru dumneavoastră, probabil că este prea extrem pentru câinele dumneavoastră.

Indiferent de rasa câinelui dumneavoastră, chiar dacă anumite rase sunt mai rezistente decât altele, nu ar trebui să fie expuse la temperaturi extrem de ridicate sau scăzute, potrivit lovetoknowpets.com.