Sari la conținut
Home » Odată cu venirea căldurii se înmulțesc pericolele pentru câini. Situații care nu trebuiesc neglijate

Odată cu venirea căldurii se înmulțesc pericolele pentru câini. Situații care nu trebuiesc neglijate

Vara este o perioadă de distracție la soare, de activități în aer liber și de nopți târzii în care privim licuricii. Dar, sezonul estival poate aduce și unele provocări unice pentru sănătatea câinelui dumneavoastră. 

Este întotdeauna cel mai bine să vă pregătiți pentru orice ieșire de vară cu proviziile potrivite și cu îngrijirea de rutină. Iată câteva dintre cele mai importante pericole de vară pentru câini și ce trebuie să faceți dacă patrupedul dumneavoastră se confruntă cu unul dintre ele.

Pericole pentru câini: accident vascular cerebral din cauza căldurii

Accidentul vascular cerebral din cauza căldurii este una dintre cele mai frecvente probleme pe timp de vară. Zilele lungi petrecute la soare sau pe plajă pot duce la probleme de sănătate care pot fi grave. 

Semnele de accident vascular cerebral din cauza căldurii includ gâfâială puternică, dificultăți de respirație, letargie sau confuzie și vărsături. Dacă observați că se confruntă cu aceste simptome, cel mai bine este să căutați umbră, să vă răcoriți câinele cât mai mult posibil și să solicitați tratament veterinar de urgență.

Din fericire, pot fi luate măsuri pentru a diminua șansele de apariție a unui accident vascular cerebral din cauza căldurii. Asigurați-vă că faceți des pauze la umbră dacă vă veți afla într-o zonă caldă sau însorită și țineți-vă câinele departe de pavajul fierbinte sau de nisip în timpul celor mai fierbinți părți ale zilei. 

De asemenea, este o idee bună să îi oferiți câinelui dumneavoastră acces la apă proaspătă și răcoroasă în orice moment. Un brumizator sau o bandană răcoritoare pot fi, de asemenea, de ajutor.

Infecția urechii

În timp ce infecțiile urechii sunt comune pe tot parcursul anului, acestea pot cunoaște o creștere a intensității în lunile de vară. Corpurile străine care intră în urechi în timpul drumețiilor pot duce, de asemenea, la o infecție. 

Semnele de infecție includ scuturarea excesivă a capului, lăbărțarea urechilor, scurgeri de resturi din canalul urechii și durere la atingerea urechilor. 

Este o idee bună să inspectați zilnic urechile câinelui dumneavoastră, mai ales dacă veți călători prin iarbă înaltă sau tufișuri. Dacă observați probleme, cel mai bine este o vizită la veterinar pentru niște medicamente pentru urechi cu prescripție medicală și o curățare temeinică.

Alergii cutanate și paraziți

Vara aduce cu ea o creștere a numărului de paraziți, ceea ce poate duce la formarea de puncte fierbinți pe pielea câinelui dumneavoastră. Puricii se trezesc din perioada de repaus, iar căpușele devin mai frecvente în zonele împădurite sau pline de tufișuri. 

Un punct fierbinte se poate forma din cauza mușcăturilor excesive de paraziți care irită pielea. Alte probleme, cum ar fi alergiile cutanate, pot duce, de asemenea, la apariția punctelor fierbinți. Semnele unui punct fierbinte includ roșeață sau pierderea părului într-o zonă, mâncărime sau lingerea excesivă a locului și umflături sau resturi care se scurg din acesta.

Punctele fierbinți trebuie tratate de către medicul veterinar. Probabil că va tunde și curăța zona, iar apoi va furniza orice medicamente, după caz. De asemenea, este important să vă mențineți câinele la un tratament regulat de prevenire a paraziților pentru a evita orice problemă înainte de a începe.

Alergiile sezoniere

În timp ce alergiile pot apărea în orice moment al anului, se pot dezvolta pe măsură ce tu și câinele tău petreceți mai mult timp în aer liber. Este posibil să observați simptome cum ar fi strănut, secreții clare din ochi sau din nas. 

În plus, câinii pot avea reacții cutanate, cum ar fi pete roșii, mâncărimi, iritații, umflături și pierderea părului. Medicamentele pentru alergii pot ajuta la tratarea alergiilor sezoniere. Medicul veterinar vă poate recomanda un medicament sigur, fără prescripție medicală, sau poate prescrie un medicament mai puternic pentru alergii, după caz.

Câini pierduți

Pierderea nu este o problemă de sănătate, dar este totuși un pericol de top al verii pentru câini. Un câine poate scăpa cu ușurință dintr-o mașină în timpul unei călătorii sau poate scăpa din lesă în timpul unei drumeții. 

Cu toate acestea, se pot lua măsuri pentru a vă asigura că se întoarce în siguranță. Asigurați-vă că patrupedul are informații clar etichetate pe zgardă sau pe plăcuțe. Și, asigurați-vă că îi puneți microcipuri în cazul în care îi pierdeți zgarda. În cele din urmă, verificați ca informațiile de pe zgarda și microcipul lor sunt menținute la zi.

În timp ce aceste pericole pot părea înfricoșătoare, ele pot fi ușor de evitat cu pregătire și conștientizare. Acum că știți care sunt acestea, consultați celelalte sfaturi de siguranță pentru câini pe timpul verii, precum și cum să vă protejați câinele de înțepăturile de albine, informează dogtime.com.