Sari la conținut
Home » Rasele de câini care sunt cele mai susceptibile de a fi furate. Peste zece milioane de exemplare dispar anual

Rasele de câini care sunt cele mai susceptibile de a fi furate. Peste zece milioane de exemplare dispar anual

Doi Labradori Retrieveri stând lângă apă.

Nu există o teamă mai mare în inima fiecărui iubitor de câini decât pierderea sau furtul patrupedului. În ciuda eforturilor depuse, furturile de câini continuă să crească.

Potrivit Fundației Mondiale pentru Animale, ” unul din trei dispare în timpul vieții, iar aproximativ 10 milioane de câini și pisici sunt pierduți sau răpiți anual în SUA”. Deși orice câine poate fi victima furtului, anumite rase de câini sunt mai predispuse la furt.

Cele mai furate rase de câini

Determinarea celor mai furate rase de câini poate fi o provocare, deoarece nu există o bază de date centralizată care să urmărească în mod specific câinii furați.

Cu toate acestea, pe baza dovezilor anecdotice, a rapoartelor din mass-media și a discuțiilor din cadrul comunității canine, hoții au tendința de a viza mai frecvent anumite rase, din cauza popularității, valorii de revânzare sau a caracteristicilor distinctive. Iată 10 rase de câini care sunt foarte dorite de hoții de câini.

Labrador Retriever

Labrador Retrieverii sunt printre cele mai populare rase de câini din întreaga lume datorită naturii lor prietenoase și sociabile, a capacității de dresaj și a versatilității. Din păcate, popularitatea lor îi face susceptibili la furt. Hoții pot viza labradorii pentru revânzare din cauza cererii pentru acești câini prietenoși cu familia.

Alții pot profita de inteligența și capacitatea lor de dresaj pentru activități ilegale, cum ar fi luptele de câini sau operațiunile de reproducere.

Staffordshire Bull Terrier sunt furați pentru a fi folositi în lupte de câini

Staffordshire Bull Terrier, denumit adesea Staffies, are o constituție musculoasă și corpolentă, ceea ce poate crea o concepție greșită despre temperamentul lor. În ciuda naturii lor prietenoase și afectuoase, acești căței au o reputație de agresivitate din cauza aspectului lor fizic.

Această percepție eronată poate atrage persoane implicate în activități ilegale care îi caută pentru lupte de câini sau ca simboluri de statut. În consecință, Staffies devin ținte de furt.

Buldog francez

Bulldogii francezi au cunoscut recent o creștere a popularității, ceea ce îi face foarte valoroși pe piața neagră. Dimensiunea lor mică, aspectul unic, urechile asemănătoare cu cele ale unui liliac și personalitatea lor simpatică au făcut din ei o rasă căutată. Popularitatea și potențiala lor rentabilitate îi fac ținte atrăgătoare pentru hoții care caută să îi vândă prin diverse canale, inclusiv prin platforme online sau crescători neautorizați.

Chihuahua

Chihuahua sunt câini mici, ușor de transportat, foarte doriți ca și câini de poală și companioni. Dimensiunea lor redusă îi face vulnerabili la furt. Hoții vizează Chihuahua din cauza valorii lor de revânzare și a popularității lor ca accesorii de modă.

Dimensiunea lor mică și trăsăturile lor simpatice, cum ar fi loialitatea și devotamentul față de stăpânii lor, contribuie la dorința lor în rândul hoților.

Yorkshire Terrier

Yorkshire Terrier, cunoscuți în mod obișnuit sub numele de Yorkies, sunt câini de talie mică, cu o blană somptuoasă. Hoții îi consideră dezirabili datorită aspectului lor elegant, a cererii ridicate și a valorii potențiale de revânzare. La fel ca și Chihuahua, mărimea Yorkshire Terrierilor îi face ținte ușoare pentru furt. Blana lor distinctivă și elegantă se adaugă la atracția lor, făcându-i animale de companie căutate.

Bulldog englezesc

Bulldogii englezi sunt câini cu aspect deosebit, cu o constituție corpolentă, cu fețe ridate și cu prețuri ridicate. Hoții îi vizează adesea datorită aspectului lor ușor de recunoscut și a valorii percepute, folosindu-i pentru revânzare sau pentru reproducere.

Ciobănesc german

Câinii din rasa Ciobănesc german sunt inteligenți, loiali și versatili. Ei lucrează adesea în diverse roluri în cadrul departamentelor de poliție, al echipelor de căutare și salvare sau ca și câini de serviciu.

Capacitatea lor de dresaj, natura lor protectoare și prestigiul perceput îi fac valoroși pentru hoți, care îi pot folosi pentru activități ilegale sau îi pot vinde unor persoane care caută un câine de muncă bine dresat.

Din cauza naturii lor curajoase și protectoare, majoritatea furturilor de ciobănești germani au loc atunci când acești câini sunt pui.

Maltezul

Câinii maltezi sunt mici, adorabili și au o blană albă mătăsoasă distinctivă. Aspectul lor luxuriant și temperamentul prietenos îi fac să fie animale de companie dezirabile, iar dimensiunea lor mică îi face ușor de furat sau de contrabandă. În plus, popularitatea lor și valoarea potențială de revânzare contribuie la atractivitatea lor pentru hoți.

Shih Tzu

Shih Tzu sunt câini de companie mici și afectuoși, cunoscuți pentru părul lor fluid și pentru dispoziția lor prietenoasă. Aspectul lor distinctiv și natura blândă îi fac să fie atrăgători pentru potențialii proprietari de animale de companie. Mărimea și valoarea lor ca și câini de companie cresc riscul de furt, deoarece hoții îi pot fura fără să atragă prea mult atenția.

Husky siberian

Husky este un câine impresionant, cu ochi albaștri sau multicolori izbitori, blană groasă și un aspect asemănător cu cel al lupilor. Au o rezistență excelentă, tolerează bine vremea rece și au capacități superbe de tracțiune a săniilor. Hoții pot folosi Huskies pentru revânzare sau pentru reproducere datorită aspectului lor estetic.
Este important să rețineți că rasele de câini de mai sus sunt mai susceptibile de a fi victimele unor furturi, dar că orice rasă de câine poate fi furată, potrivit dogtime.com.